برجستگی اسناد گرانمایه ملی و اندیشمندان ایران در کتابخانه محمد بن راشد دبی
عبدالعزیز خضری: در سفر اخیر نگارنده به دبی، اسحاق خضریان، مدیر سابق بیمه ایران در دبی، که با پشتیبانی شیخ عبدالقادر فقیهی، بانی و رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز دفتر دبی، خدمات شایانی در اعتلای دومین مرکز آموزش عالی اوز داشته است طبق معمول هر سفر که مرا به مکان های فرهنگی و دیدنی می برد، این بار به کتابخانه بزرگ و مجهز محمدبن راشد آل مکتوم واقع در منطقه الجداف دبی این شهر دیدنی که تجلی هر نوع ابتکار و نوآوری است، برد.
جاذبیت این کتاب خانه آن قدر گسترده و قابل توصیف بود که جای پرداختن به آن در این نوشتار نیست.
علاقمندان در صورت تمایل می توانند با جستجو در گوگل درباره آن بیشتر بدانند.
این کتاب خانه بزرگ هفت طبقه ای با اعتباری معادل یک میلیارد درهم در سال ۲۰۱۶ میلادی آغاز به کار و سال ۲۰۱۸ میلادی به بهره برداری رسید.
شیخ محمد بن راشد در بخشی از سخنان خود در مراسم افتتاحیه این کتاب خانه گفته است: «اولین کلام آسمانی که به زمین فرستاده شد اقراِ به معنای «بخوان» بود. دانش جزئی از اقتصاد و شفافیت مستلزم دانایی است و ملت ها همواره نیازمند هم هستند و…»
باید خوشحال باشم که توفیق ملاحظه چنین مکان بزرگ فرهنگی نصیبم شد. در آن جا تصاویر بزرگ حکیم ابوالقاسم فردوسی و اثر جهانی آن« شاهنامه» و شیخ الرئیس ابوعلی سینا و اثر جاودانه علمی اش «قانون» را دیدم و افتخار بزرگی برای هر ایرانی است که بلند آوازگان انسانی و آثار جاودانه این اندیشمندان را در کشوری دیگر مشاهده کند.
ولی ملاحظه نقشه ای از کشور فرانسه توجه ام را جلب کرد که نام خلیج فارس در آن درج شده بود.
متاسفانه به خاطر عدم آشنایی با زبان های خارجی چون انگلیسی و عربی، راهنمایی ها بیشتر از سوی اسحاق خضریان بود که مرا با دنیای دیگر از دانش و معرفت پیوند می داد.
دیدن چنین مجموعه های فرهنگی است که نگارنده را بیش از پیش با دنیای معنوی، روابط انسانی و خدمت به جامعه آشنا و متعهد می سازد. این که اگر مدیر متعهد و متخصص باشد در هر وضعیتی به خوبی می تواند از حداقل های منابع به حداکثری های دست آورد انسانی و امکاناتی دست پیدا کند.
آن روز نزدیک به ۳ ساعت مجذوب کتاب خانه محمد بن راشد دبی بودیم که به گفته یکی از دست اندرکاران بیش از یک میلیون جلد کتاب و پایان نامه های تحصیلی را در خود جای داده است.
لینک کوتاه:
ماشاالله آقای حاج عبدالعزیز خضری برای چند روز که آمدیدبهارین جا را دیدن کردید منوکه ساکن دبی هستم هنوز این کتابخانه را ندیدم
مکانهای فرهنگی بایستی عاشقش بود ودنبالش بروی ما اوزیها مشکل کتاب خواندن زیاد داریم ولی در ظاهر وانمود میکنیم اهل کتاب و کتابخوانی هستیم از این بگذریم در کتابخانه های ما چقدر به ادیبانمان چون فردوسی. مولوی. ابوعلی سینا. خیام. ملاصدرا. سعدی . نظامی گنجوی. جامی. امام غزالی و..اهمیت قائل شده ایم آیا درکتابخانه های متعدد اوزنمادی برجسته از عکسهای این ادباو اثرهای ارزشمندشان چون قانون. شاهنامه . گلستان. مثنوی ویا…. وجود دارند؟ کدام کتابخانه ما نامی از این اسطوره های ملی برسردر خود دارند ما عنوان شهر فرهنگی را برپیشانی خود داریم ولی با واقعیتها زیاد فاصله داریم
کتاب وکتابخانه نماد فرهنگ مردم وکشور است ، پویندگان کتاب وفرهنگ باید در زمان حیاتشان مهم دانست در شهرستان اوز تعداد انگشت شمار اهل کتاب وکتابخوانی هستند ولی اهمیتی برایشان قائل نیستیم
عنوان شهر فرهنگی اوز هندوانه ای است که مسولان وشهرهای مجاور زیر بغل ما اوزی ها قرار داده اند وگرنه ما از نظر کتابخوانی وفرهنگی بودن با دیگر شهرها تفاوتی نداریم ومسولان چون نمی خواهند برای اوز کاری انجام دهند با تعریف و تمجید فرهنگی بودن. ما را غافل کرده اند ومتاسفانه عده ای هم. آنرا باور میکنند که مثلاً ما شهر فرهنگی. هستیم ؟؟!!
اینکه کامنت آخری از دل همه نوشتی متاسفانه این هندوانه فرهنگی اوز نه ترک میخورد و نه میشکند که دست ازسرمان بردارند، درکامنتم جسارتی به آقای خضری نشود چون هرجا بودند شایستگی خودش را به اثبات رساندند کاش دربیمارستان مانده بودند هرچند خدمتش در دانشگاه آزاد کمتر از بیمارستان نبوده ونیست