درس های جام جهانی ۲۰۲۲ و مقایسه آن با سطح مدیریتی شهرستان اوز
عبدالعزیز خضری: پیرو انتشار مطالب قبلی نگارنده در خصوص فوتبال، برخی مخاطبان پیام می دادند که به جای پرداختن به ورزش و فوتبال، بیشتر در خصوص مسائل شهر و شهرستان اوز نوشته شود.
بدیهی است دغدغه پیام دهندگان، رسالت رسانه و نویسندگان نیز هست و بازگویی مشکلات جامعه بیش از هر چیز روشن کننده واقعیت هاست.
بایستی صدای مخاطب مورد توجه قرار بگیرد و پایگاه خبری پیام دانش بارها و بارها به امور شهر ورود کرده و در نشست های شهر و شهرستان و در حضور مسئولان تنگناها به روشنی ابراز شده است و این جریان ادامه خواهد یافت.
یادآوری می شود در شش ماه اخیر ۱۲ مطلب پیرامون مسائل شهر و شهرستان در پیام دانش درج شده است اما عدم وجود پاسخگویی به خواسته های رسانه و جامعه به صورت عام و شهرستان اوز به طور خاص از طرف مسئولان، آن ها را به بوته فراموشی می سپارد.
اما ورود به مطالب ورزشی نه به قصد تبیین، تفسیر و توجیه، بلکه از دیدگاه مدیریتی نگارش می شود و مسائل شهرستان و شهر نیز از این منظر مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
پیش از آن که وارد مقوله خداحافظی دلاورانه تیم فوتبال ژاپن نماینده شایسته قاره آسیا از ادامه رقابت های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و ناکامی تیم ملی فوتبال ایران که بیشتر ناشی از ضعف مدیریت و ندانم کاری بود بشوم، یقینآ دوستداران بازی های فوتبال روز دوشنبه ۱۴آذرماه ۱۴۰۱شاهد بودند که تیم ملی فوتبال ژاپن با چه رشادتی در زمین بازی مقابل کرواسی هر چه که در توان داشت بروز داد هرچند نتیجه را به حریف واگذار کرد.
و اما پایان بازی دیده نشد که هیچ یک از اعضای تیم ژاپن به ویژه سرمربی لب به شکایت بگشایند و یا بخواهند توجیهی صورت دهند.
سرمربی تیم ملی فوتبال ژاپن مودبانه جلو ملت و هواداران حاضر در ورزشگاه تعظیم و عذرخواهی می کند.
اما سران تیم ملی فوتبال ایران چه کردند؟
ایران نتیجه ای بدست آورد که رئیس فدراسیون فوتبال مقصر اصلی آن بود چون دست آوردهای فدراسیون و سرمربی قبلی را به کسی سپردند که بیشتر کارشناسان ناکامی تیم ملی فوتبال ایران را متوجه کارلوس کی روش سرمربی باسابقه طولانی مدت ایران بدانند.
متاسفانه در ایران آنقدر جایگاه ها فراموش شدنی هستند که یک نهاد نظارتی اصلی چون مجلس شورای اسلامی درگیر مسائل کوچک می شود و کمتر به وظایف نظارت می رسد و یا صلاح نمی داند ورود کند و یا شاید بخواهد ورود کنند اما قید آن را می زند (به قول معروف سری که درد ندارد چرا به آن دستمال بسته شود.)
تداخل و یا فراموشی وظایف و یا عدم شایسته گزینی در مناصب اجرایی و تقنینی باعث ناهنجاری های این چنینی شده که رئیس فدراسیون فوتبال که خود بازنده است، یک بازنده دیگر را به سر کار برمی گرداند تا وی پس از هزینه کردن میلیاردها تومان ثروت ملی از جیب جامعه فقر زده، خرج بی برنامگی و یکدندگی سران دستگاه ورزش نماید و پاسخگو نیز نباشد و یا یک عذرخواهی ساده از ملت نکند.
همان قدر که بازکنان فوتبال ژاپن و کره جنوبی در باشگاه های معتبر اروپا توپ می زنند ایرانیان نیز حضور دارند.
از ۲۵ نفر بازیکن اعزامی به قطر ۱۶ نفر عضو باشگاه های خارج از کشور و از ۹ نفر دیگر ۷نفر سابقه بازی در خارج از کشور داشته اند و فقط دو نفر سید حسین حسینی و ابوالفضل جلالی تاکنون در باشگاه های خارج از کشور شاغل نبوده اند.
مقدمه بالا نشان از این دارد بازیکنان فوتبال ایران نیز جهانی هستند و از استاندارهای فنی روز برخودارند.
پس این که چرا در قطر متزلزل ظاهر شدند به ضعف مدیریت در فدراسیون فوتبال و سپردن مسئولیت فنی به یک سرمربی که هیچ آورده ای ملموسی (جام)برای ایران نداشته است، برمی گردد و مهم تر از آن این که نه تنها خطای مدیران واخواهی نمی شود بلکه بعضا با پاداش هم همراه می شود.
همان طور که تاج با همه خسارتی که به فوتبال زد، شتاب زده بیماری را بهانه کرد و از سمت خود خارج شد و در بهترین شرایط ممکن دوباره فوتبال، به فدراسیون برگردانده شد، البته نقش مهدی طارمی در آن رابطه و تغییر سرمربی قبلی نبایستی نادیده گرفته شود.
موضوع را به خودمان شهروندان شهرستان اوز برمی گردانم.
بیشتر ناهنجاری ها به انفعال، ناآگاهی و مسئولیت گریزی جامعه، بی توجهی و روزمرگی دولت مردان به مطالبات عرفی، حقوقی و قانونی مردم ارتباط پیدا می کند و راه را برای کسانی که علاقمندند دو گانه عمل کنند بیشتر هموار می نماید
در این ناهمگونی در انجام وظایف، حتی نمایندگان مجلس هم خود را بیشتر مسئول اجرایی می دانند تا قانون گزار و ناظر عالی به وظایف قانونی بر قوه مجریه.
با برگشت مطلب به موضوع شهرستان و شهر اوز، چنین تعبیر نشود که پراکنده گویی شده است ولی می خواهم به این نتیجه برسم که شهرستان اوز در چنین ورطه ای گیر کرده است و در بیشتر بخش ها، نسبت به همسایگان عقب افتاده است، چون درجه مطالبه گری مردم آنقدر پایین آمده که جامعه بی خیال آن شده است و متاسفانه عوامل دلال، زمین خوار و سودجو به این انفعال کمک می کنند تا افراد برجسته و مدافع منافع عموم خود را از مسئولیت پذیری دور کنند.
اگر هم بخواهند وارد شوند با اهرم فقدان صلاحیت، از عمل به هدف خود باز می مانند و این در سطح کشور نیز موضوعیت دارد.
نمونه آشکارش در شورای اسلامی شهر و روستا، در دور اول شورای اسلامی در اوز بیش از ۶۰ نفر اعلام نامزدی کردند و جمعی بالغ بر ۳۵ نفر در عرصه رقابت باقی ماندند ولی در ششمین دوره فقط ۱۱ نفر برای گزینش نهایی به فعالیت پرداختند.
در این وضعیت افرادی که کمتر از قابلیت های حقوقی، فنی و اقتدار سود می برند به راحتی به عرصه تصمیم گیری حتی در امور کلان راه می یابند و نتیجه آن از آب درمی آید تا در سطح منطقه، شهرستان اوز در مقایسه با شهرستان های مجاور عقب بیافتد و در سطح ملی، ملاحظه می شود وزیر پیشنهادی برای صدارت آموزش و پرورش در دولت سید ابراهیم رئیسی با کمترین رزومه علمی معرفی می شود.
آن وقت باید انتظار داشت تحول در بزرگترین وزارت خانه انسان ساز صورت بگیرد.
وقتی بیشتر مدیران ناکارآمد باشند به دادن شعار روی می آورند و شاید شعارهای بی محتوا، زیرا متوجه هستند از آن ها حساب کشی نمی شود.
حال بخواهد وزیر راه و شهرسازی باشد که وعده ساخت سالیانه یک میلیون مسکن را بدهد و یا وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که گفت با یک میلیون تومان هم می توان اشتغال زایی کرد و هر دو بدون هیچ پاسخگویی از ترکیب دولت کنار رفتند و یکی از آن دو، پست فوق العاده دیگری هم گرفت و دیگری هم شاید بی نصیب نماند.
از فوتبال و شهرستان گفته شد و شهر و شهرستان اوز به آن پیوند زده شد.
شهرستان اوز نیاز به تغییر نگرش مردم و جامع نگری مدیران اجرایی دارد.
چشم انداز اینگونه ترسیم شده است نه ما مردم آن گونه که باید باشیم هستیم و نه مدیران.
کمبود های شهرستان اوز انباشته شده، کارهای نکرده ای است که از گذشته به ارث رسیده و همچنان ادامه دارد و دور از انتظار نیست اگر انباشتگی پرسش های بی پاسخ و آینده ای نامعلوم در صدای نسل جوان به صورت اعتراض بلند شده است و چه بهتر که ملت یک پارچه دیده شوند، رسانه های همگانی از آزادی بیشتر برخوردار، سازمان صدا و سیما درهای گفتگو را به روی همه کارشناسان و صاحب نظران باز بگذارد و صداها با دید مثبت و با بررسی بیشتر شنیده شوند.
*:مدیر مسئول پایگاه خبری و فصل نامه پیام دانش اوز
لینک کوتاه:
چه زیبا مسائل فوتبال و مدیریت سطح کلان و شهرستان اوز به هم ربط داده شده . به نظرم یکی از دلایل عدم مطالبه گری در شهر اوز این موضوع باشد که مدیران نمی خواهند صدای مردم را بشنوند. راحت تر هستند که صداها را نشنوند. همیشه با واژه شهر فرهنگی همه را ساکت کرده اند . اما نسل پرورش یافته جدید خیلی متفاوت هستند نمی دانم خوشحال باشم یا نگران . اما بهتر است که خوشحال باشم چون همین جسارت نسل جدید حتما باعث ترقی شهر می شود
درحالیکه سعی کردید مقالتون روی یک موضوع متمرکز شود ولی واردحاشیه شده ایداما کلا مطلب را خوب پرورانده اید واگر از کلی گو گویی بیشتر فاصله میکرفتید
اگر قرار بود مهدی تاج عذرخواهی کند الان جاش در فدراسیون فوتبال نبودامثال مهدی تاج حرفهای دیگران ومقالات غیر خودی را بها نمیدن حالا آقای خضری هرچی میخوای بنویس
سلام و عرض احترام
وقت شما بخیر و شادی
فرهنگ ، محصول تعامل انسان با محیط پیرامونش در گذر زمان می باشد
شاید اگر ما هم اندکی به مفهوم واژه فرهنگ دقت میکردیم بین رویدادهای اجتماعی، اقتصادی و … مرز صلب و مشخصی ترسیم نمیکردیم
تیم ملی ژاپن یکبار دیگر اهمیت جایگاه فرهنگ در جامعه را به جهانیان متذکر شد
پاینده باشید🙏
خوش به حال اوز وخوش به حال مسولان خوش. خیال اوز وخوش به حال این مردم صبور وخیر. اوز که مسولان با خیال راحت. روزگار می گذرانند ودر شهر نه تحرکی. ونه فعالیت اقتصادی وعمرانی و….لازم هم نیست که کسی در موردی. جوابگو باشد
یکی از علت های اصلی دربی تحرکی شهر وبی خیالی مسولان عدم مطالبه گری مردم. ورسانه های محافظه کار اوز می باشد وگرنه در شهرهای مجاور که چنین نیست. شهری که یک خبرنگار رسمی. نداشته باشد که اخبار. را در سطح استان. گزارش. کند. شهر خاموش. وساکت است ومسولان آن. آسوده خاطر
راستی چه خبر از پلیس +۱۰ با فراخوان دچار فراموشی نشویم از حالا باید اوزیها برای شورای شهر بعدی زیاد کاندید بشند که از ۱۰۰نفر هم بگذرد ماباید شورای شهری قوی وریسک پذیر داشته باشیم اوز شورایی لازم دارد که عمل کند ومردم شاهد افتتاح باشند نه اینکه مرتب بشنوند دیدار و پیگیری