شهرستانهای انتزاعی لارستان(اوز،جویم) نیازمند ارزیابی برای توسعه درسفراستاندارفارس
اوزخبر:بیست و هشتمین سفرشهرستانی محمدهادی ایمانیه استاندار فارس به لارستان، خنج، گراش، اوز و شهرستان نوپای جویم روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری آغاز می شود و اهداف سفر پیش روی بالاترین مقام اجرایی استان بیشتر مسائل جاری شهرستانها عنوان شده است.
مسعودباقرزاده:جنوب استانفارسمحیط جغرافیایی شهرستانجهرم تا داراب وزرین دشت و شهرستان های مهر و لامرد و حاشیه دریا تا بندرعباس را در بر می گرفته است،جائی که امروزه لار می نامیم تجربه های زیادی را از سر گذرانیده است، از مرکزیت ایراهستان تا شهرستان لار میدان کامیابی و فراز و فرود حاکمان بسیاری بوده که امروزه استاندار دولت سیزدهم برای بازدید و برنامه ریزی در مناطقی از آن حضور می یابد.
لاردریکصدساله اخیر بیشترین تغییرات و تقسیمات جغرافیایی وجابجایی جمعیتی راداز سرگذرانیده وبخشهای انتزاعی و ارتقاءیافته آن ازجمله شهرستان نوپای اوز و جویم محتاج ارزیابی برای شروعی تازه، ازسوی مسئولین ارشد استان وکشوراست.
پس از انقلاب استانداران در طول دوره خدمت سفرهای متعددی به لارستان داشته و یکی از صدها پروژهای که مردم از مواهب آن بهرهمند شدهاند و در شهرستانهای جنوبی از اقدام دولت به نیکی یاد میشود، پروژه انتقال آب سد سلمان فارسی است که تاحدودی برثبات جمعیتی اثر داشته است.این مناطق از سرمایه گذاری کلان دولتی بیبهره و کار تا جائی پیش رفتهاست که سرمایههای حاصلازدسترنج مردم صبورو زحمتکش لارستان در بانکها سپرده و هیچ گونه تحرکی از مسئولین برای بکارگیری این ظرفیت در راستای اشتغالزایی و نیل به سوی اقتصاد و توسعه پایدار دیده نمی شود.
نگارنده برآناست که اینگستره جغرافیایی از استان فارسکه از شهرستانمادر انتزاع وبا جمعیت ومنابع محدودتری به شهرستانهای متعددی از جمله: گراش، اوز،خنج،جویم ارتقاء یافته اند محتاج برنامه جامع توسعه هستند.
مدیران شایسته وخلاق که از دانش سازمانی برخوردار وبرای تغییر وتحول انگیزه وتوانمندی لازم را داشته باشندبدلیل انتخاب وانتصابات نابجا در سمتهای مدیریتی گذشته شهرستان لارستان و امروز در شهرستان های جدیدالتاسیس کمتر مشاهده می شود و هیچگاه مقامات ارشد استان استعدادوتوانمندی مدیران بومی شهرستان را ندیده و برای این مهم اقدامی نداشته اند.
سوال اساسی اینجاست:آیا استاندار درمدت کوتاه سکانداری فارس با توجه به مسئولیتی که پذیرفته کادر مناسبی برای تغییر وتحول دراستان انتخاب نموده وتوان فائق آمدن بربروکراسی خسته، فربه و پیچیده و پراز رانت را درمرکز استان داردر که به تبع آن بتواند برای شهرستان های جنوبی که اکثریت قریب باتفاق شهرهایی جوان و در حال توسعه هستند برنامه ریزی نماید و وعده های خویش را محقق سازد؟
بهگواهآنچهمیبینیمدردولتهایمتعددیکهآمدندورفتندهیچسرمایهگذاریدولتیوخصوصیوترکیبیدرحدسخاوت مردمانلارستان که بتواند زمینه اشتغال جوانان این شهرستانهارا فراهم آوردواین مناطقبا تغییراتگسترده و سریع فضای کسب و کار، رویکرد بنگاه های اقتصادی موفق واقتصاد رقابتی همراه شوند صورت نگرفته است.
به نظر می رسد از آن جائی که اهداف سفر پیش روی بالاترین مقام اجرایی استان اعلام شده وبیشتر مسائل جاری شهرستانها، از اولویتهای سفر ایشان است،برای ارتقای سطح کیفیت زندگی شهروندان درابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی احتیاج به مطالعات راهبردی می باشدکه استاندار در بازدیدهای خویش می تواند ظرفیت ها را به صورت میدانی مشاهده ودرآینده نزدیک برای آن در مرکز استان تصمیم گیری نماید.
*: مدیر مسِول اوز خبر
لینک کوتاه:
زمان کوتاه سفر استاندار دراین بازدیدها مشکل اساسی است که مثلاً بازدیدهای نیم ساعت از شهرک صنعتی ویا بازدید های ربع ساعتها از دیگر پروژهها شناخت کافی ایجاد نمیکنند اما چنانچه مسولین شهرستان مطالبات مردم. را مکتوب نمایند وانرا از طریق فرمانداری پیگیری نمایند شاید بتوان. به اینگونه سفرها امیدوار بود
آقای باقراده نوشتن چنین مطلبی از شما انتظار نداشتم ولی درست نوشتید بنظر من آقای استاندار قبل از اینکه به اوز تشریف میاوردند بهتر بود یک ارزیابی از مدیران شهرستان میکردند