به بهانه گفتگو با مدیریت برق شهرستان اوز صرفه جویی در مصرف برق نیاز به عزم ملی دارد
مدیر مسئول پایگاه خبری و فصل نامه پیام دانش*: دعوت ابراهیم لشکری از اصحاب رسانه برای گفتگو و بیان دیدگاه ها خصوصا در موضوع قطعی برق در فصل گرما نشان از این دارد مدیریت برق ناحیه شهرستان به این باور رسیده است که رسانه ها می توانند زبان گویای واقعیت ها باشند و در صورتی که مدیران اجرایی به چهارچوب ها و موازین قانونی پای بند باشند، نه تنها رسانه ها چوب لای چرخ ادارات نمی گذارند، بلکه برای برداشتن موانع نیز یاری رسان می شوند.
رسانه ها به مثابه چراغ هایی که روشنی می دهند، موجب می شوند کمتر مجالی برای بروز ناهنجاری ها فراهم آید.
پیام دانش با قدردانی از مدیریت برق ناحیه شهرستان، در دومین روز انعکاس این خبر اعلام می دارد، اول از همه این مردم هستند که می توانند با رعایت درست، جلو خاموشی ها و بروز گرمای طاقت فرسای روز و شب که نوزادان بیشتر از آن آسیب می بینند را بگیرند.
مردم به عنوان متولیان اصلی جامعه می توانند در روند بهبودی اوضاع تاثیر شایان بگذارند زیرا بسیاری از ناملایمات در جامعه فقط ناشی از مسائل مالی نیست بلکه بخشی از آن حاصل سو مدیریت است.
به دنبال پیشگامی انسیه گلابی، بخشدار مرکزی شهرستان اوز، که خود خواهان گفتگو با اصحاب رسانه بود و صحبت های بی پرده ای با اصحاب رسانه داشت( همه سخنان گلابی بازتاب داده نشد)، می توان به این باور رسید که مدیر اهل کار ابایی از بیان عملکرد ندارد.
چنین مدیری که بعد از خدا پاسخگوی وجدان کاری خود است، نیک می داند چنان چه شفاف عمل کند و بی حاشیه سخن بگوید بیش از همه مجموعه همکارانش به اعتماد می رسند که در قبال قانون نوشته و حتی نانوشته وظیفه دارند خادم مردم بوده و به ارباب رجوع احترام بگذارند و کار بدون حاشیه را به سرعت انجام دهند.
مدیرانی که به دنبال تقویت زیرساخت ها، بهبود مدیریت و اقتصاد جامعه هستند و زیاد دنبال مطرح کردن خود نیستند شاید در نشست های رسمی کمتر هم دیده شوند.
مثال آن موضوع مدیریت برق است که مسئول تامین نیازهای اساسی جامعه در همه بخش های کشاورزی، صنعت، اداری و خانگی در حوزه انرژی می باشد.
در زیر گزیده هایی از بخش هایی، سخنان لشکری در نشست دیروز با اصحاب رسانه بازنشر می شود:
لشکری با بیان نام چند مکان پرمصرف برق که منجر به صدور اخطار برای آن ها گردیده است، قطع شدن برق چنین اداراتی که رعایت الگوی مصرف را نکنند، اجتناب ناپذیر اعلام کرد و خواستار نظارت جدی مدیران بر زیرمجموعه خود شد.
وی همچنین به منازلی اشاره کرد که وقتی بیرون می روند حاضر به خاموش کردن دستگاه سرمایشی منزل نیستند و یا اگر فرضا دارای پنج دستگاه می باشند همه را با هم روشن نگه می دارند.
لشکری مصرف برق در بخش بیدشهر را در تابستان پنج برابر نسبت به زمستان اعلام کرد.
وی گفت: کشور با حدود ۱۵ هزار مگاوات کسری تولید برق روبروست که وجود خشک سالی نیز به آن دامن می زند.
وافزود:
وزارت نیرو سالیانه در راستای جبران کسری کار می کند اما به همان نسبت مصرف نیز بالا می رود تا امکان موازنه در تولید و مصرف صورت نگیرد.
با این تفاصیل شاید بشود این دیدگاه را بیان کرد که مردم تابعی از وجود فاصله حرف و عمل در مدیران اجرایی هستند و در صورت مشاهده اعمال مدیران و رعایت خود آنان از الگوهای ارشادی چه بسا جلوتر از خط مشی های ابلاغی گام بردارند.
وقتی کسانی حاضر به خاموشی کولر موقع خروج از منزل نیستند، این نشان دهنده عادت شخصی نیست بلکه گویای عدم تاثیرپذیری جامعه از سخنرانی ها و شعارهاست.
در ادارات پرمصرف نیز این گونه است. بخشی از مجموعه یک سازمان در اختیار فرضا سرایدار یا عوامل دیگر قرار می گیرد و بدون هیچ نظارت و یا پاسخگویی با مصرف بی رویه در تسهیلات خدماتی عمومی، هزینه سنگین بر بیت المال و جامعه تحمیل می شود. این یعنی با وجود مجامع و سخنرانی های مختلف و خط مشی دادن ها هنوز برای مردم جامعه جا نیافتاده است چه چیز برای آن ها نیک یا بد است.
ضرورت دارد ما مردم به این تجزیه و تحلیل برسیم که اگر توانایی مالی داریم نبایستی در هر مصرفی (شخصی و عمومی) زیاده روی کنیم زیرا در چنین حالتی ممکن است چالش هایی بوجود بیاید که ضرر آن دامن خودمان را بیشتر بگیرد.
*: عبدالعزیز خضری
لینک کوتاه:
بنظرمن هیچ چالشی دامن ثروتمندان را نمیگیرد بروید میوه فروشیها کمتراز یک ونیم میلیون تومن خرید ندارند آنوقت شما انتظار دارید اینا تو خونهاشون کولر روشن نکنن
اصولا چرا دولت بعداز چهل سال نتواند برق مردم تهیه کند واز مردم همه ساله می خواهد که برق. را کم مصرف کنند همیشه مردم را دعوت به برابری در فقر دعوت میکنند که نتیجه آنرا وزندگی با مشکلات مردم را میبینید