علی اصغر رضایی: مردم باید در افت تدریجی کیفیت آموزش و پرورش اوز سهیم و جوابگو باشند
عبدالعزیز خضری: در اقدامی خوب، جمعی از شهروندان با رئیس جدید آموزش و پرورش که از حدود دو ماه قبل منصوب شده است به گفتگو نشستند و پس از طرح دیدگاه های خود، با شنیدن سخنان رئیس نشست دریافتند، خودشان که از پرسشگران هستند به نوعی در جایگاه پاسگویی نیز قرار دارند.
جریان این نشست به شرح زیر گزارش می شود:
به ابتکار شورای اسلامی شهر، جمعی بالغ بر ۵۰ نفر از اولیا و فعالان اجتماعی از ساعت ۱۷ روز شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در تالار اداره آموزش و پرورش با مدیر این اداره به گفتگو نشستند.
محور صحبت پایین بودن کیفیت آموزش، مهاجرت زیاد دانش آموزان برای تحصیل به شهرهای همجوار حتی در مقطع ابتدایی، فرستادن فرزندان برای کلاس های خصوصی با نرخ بعضا ساعتی ۳۰۰ هزار تومان نزد معلمانی که در اوز کار می کنند و تحمیل هزینه مضاعف بر ولی دانش آموز، تحصیل اتباع خارجی، نبودن رشته های تحصیلی کار و دانش، ضرورت تاسیس مدارس شبانه روزی و نمونه مردمی، متروکه شدن آزمایشگاه مدارس، جایگاه ضعیف مشاوره و ورزش در آموزش و پرورش، ضرورت تدوین سند چشم انداز، بالا بودن اطلاعات عمومی دانش آموز کودکان با مسائل روز و لزوم پاسخگویی متولیان مدارس به آنان، تاثیرپذیر بودن نقش تشکل های مردمی در آموزش و پرورش، تفکیک قائل شدن بین وظایف انجمن اولیا و مربیان با وظایف اجرایی مدیریت آموزشگاه، ضرورت برقراری اردوی دانش آموزی درون و برون شهری و فراتر سفرهای استانی، سایه افکنی تجارت در شهرهای تجاری خارج از کشور و بندرعباس بر آموزش اوز از جمله مواردی بود که توسط حاضران در پنج دقیقه توسط هر یک از دوستداران به بحث گذاشته شد و توسط عبدالله ثریانژاد، عضو شورای اسلامی و رئیس کارگروه فرهنگی این شورا مدیریت شد.
فریدون نامی، رئیس شورای اسلامی با تشکر از حاضران اظهار کرد:
این نشست های هم اندیشی در راستای گفتگو با مسئولان شهرستان و شهر از برنامه های شورا است که صورت گرفته و ادامه خواهد داشت.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان پس از پایان سخنان شرکت کنندگان با خرسندی از حضور جمع حاضر شروع به پاسخگویی کرد و گفت: با وجود پذیرش بیشتر دیدگاه ها اما خود مردم نیز مقصرند و بایستی جوابگو باشند.
علی اصغر رضایی عنوان کرد: امروز به جای این جمع که به ۵۰ نفر هم نمی رسند(جمع مهمانان و میزبان ۲۹ نفر) بایستی پنج هزار نفر حضور می یافتند تا بتوان متوجه شد مردم واقعا دغدغه فرزندان و آموزش آنان را دارند یا خیر.
وی افزود:
وقتی مردم خود مطالبه گر نباشند و بر وظایف عمومی خود واقف نباشند قطعا معضلات مورد بحث به وجود می آیند و به تدریج و در بازه های زمانی افزایش نیز پیدا می کنند.
رضایی بیان کرد:در هر شرایطی و با هر جمعیتی آماده گفتگو با مردم هستم.
این مدیر مطرح کرد:
من خود یک معلم هستم. فرد سیاسی نیستم و وارد بازی های سیاسی نمی شوم و برای بقا و یا ابقای پست و موقعیت وارد تعابیر شعاری نیز نمی شوم. بازنشسته هستم و در حالی که حدود ۴.۵ میلیون تومان دریافتی ام کسر گردیده اما برای خدمت به آموزش و پرورش شهرستان اوز آمده ام و در عین حال متعهد نیز هستم و تا جایی که قادر باشم دست از تلاش بر نخواهم داشت و اگر نتوانستم خواهم رفت.
وی یادآور شد:
آن محصلی که برای تحصیل وارد آموزشگاه می شود یک دانش آموز است و برای متولی آموزش فرقی نمی کند دانش آموزان دارای چه ملیتی و یا فرهنگی هستند چون آمده اند دانش را بیاموزند.
رضایی با تاکید گفت:
چرا ما بیم داشته باشیم که فرهنگ اتباع بر ما مستولی می شود، مگر نمی شود ما فرهنگمان را بر آنان هدیه نماییم.
وی خاطرنشان کرد:
ما ایرانی ها هم به خارج می رویم و چه بسا فرهنگ آن کشور عادت زندگی مان شده است.
رضایی با این حال گفت:
معضلات اتباع خارجی را در ۶ صفحه به مراجع بالادستی انعکاس داده ام و امید است که وضعیتی فراهم آید تا از مهرماه ۱۴۰۱ بتوان تدابیری اتخاذ کرد.
مدیر آموزش و پرورش در ادامه گله خود از مردم و فرهنگیان بومی را مطرح کرد که حاضر به فداکاری نیستند و قبول مسئولیت نمی کنند.
وی افزود:
علاقمند است افراد بومی در واحدهای آموزش، کارگزینی، مالی کار کنند تا هیچوقت خلاء نیروی انسانی بوجود نیاید اما نمی پذیرند.
رضایی مجدد تکرار کرد:
برای پست مدیریتی به شهرستان اوز نیامده ام، در حالی که دارای بالاترین سمت در استان بوده ام بنابراین به دنبال عوام گرایی نیستم و انتظار دارم فرهنگیان بومی که از ظرفیت علمی بالایی هم برخوردار هستند پا پیش بگذارند و قبول مسئولیت کنند.
این مدیر با رد گفتمان سیاسی که آن را خارج از موضوع نشست نیز می دانست، گفت:
در حالت مشارکت فرهنگیان بومی، آموزش و پرورش به سرعت جایگاه خود را باز می یابد و دیگر نیازی نیست بیش از ۸۰ نفر دانش آموز و حتی در مقطع ابتدایی به گراش، لار و یا شهرهای دیگر بروند.
مدیر آموزش و پرورش در لابلای صحبت های خود در بوجود آمدن تدریجی این وضعیت نابهنجار کیفیت آموزش، مردم را بی تقصیر نمی دانست و از گرفتن مجوز مدارس شبانه روزی، تلاش بی وقفه برای برقراری رشته های کار و دانش، بهبود آزمایشگاه های مدارس، رونق جدی ورزش در همه مقاطع از مهرماه ۱۴۰۱ حتی بین کارکنان اداره خبر داد و خاطرنشان کرد:
مسئولان اداره کل آموزش و پرورش فارس را مجاب خواهیم کرد تا علاوه بر رشته های نظری و انسانی دیگر رشته ها را حتی با ۵ نفر دانش آموز بتوان فعال کرد.
وی با تشکر از محمود حقیقت نیا، احمد جلیلی و سهیل کاریانی برای پذیرش مسئولیت های مشاوره قرآنی، آموزش و رفاهی که بی منت و بی مزد قبول همکاری کرده اند از بقیه نیروی های بومی خواست پا پیش بگذارند تا چرخ های آموزش در آموزش و پرورش به شکلی روان تر حرکت رو به جلو داشته باشد.
مدیر بزرگترین اداره شهرستان، نقش مشاوره در مدارس را برجسته دانست و در عین حال اظهار کرد:
ساعات فعالیت مشاوران در مدارس کم است و امیدواریم بتوان برای آن نیز چاره ای اندیشید.
رضایی بیان کرد: فاصله یا دیواری بین آموزش و پرورش و مردم وجود ندارد.
وی از دایر شدن کلاس های بازآموزی و فارسی خوانی از تیرماه ۱۴۰۱خبر داد و آموزش و پرورش را آماده پذیرش اندیشه های بکر و سازنده مبتکران دانست و یادآور شد:
برای تحول و ساختن دوباره آموزش و پرورش غنی مردم باید مطالبه گر باشند و نقش راهبردی ایفا کنند و فرهنگیان بومی که افراد با دانش در آن ها فراوان هستند در خط مقدم قرار دارند.
این نشست که ساعت ۱۷ آغاز شده بود ساعت ۲۰:۱۵ با سخنان پایانی سارا وحدانی عضو شورای اسلامی به پایان رسید.
وی علت حضور کم مردم را عدم فراخوان عمومی به خاطر بیماری کرونا عنوان کرد.
عبدالرحمان صالح، مدیر اتحاد و توسعه که برای حضور هر چه بیشتر علاقمندان در این نشست تلاش زیادی کرده بود، پرسش های خود را مکتوب ارائه داد و طی گزارشی اسامی افراد حاضر را که اکثرشان صحبت کردند به شرح زیر اعلام نمود:
۱. عبدالرحمن صالح
۲. محمد فروغی
۳.ابراهیم پسنده
۴مرتضی سالاریان
۵.ریحانه سعیدی
۶.جهان حبیبی
۷.شیخ عبدالرحیم اکبری
۸.(خانم)کریمپور
۹= سمیره مولوی
۱۰.کلثوم امینی
۱۱.ذاکره حسینی
۱۲.فاطمه نجاتی
۱۳.جهان جعفرپور
۱۴.غلامعلی برازنده
۱۵.عزیز برازنده
۱۶.(خانم)ملاحت
۱۷.راشین کمالی
۱۸.ابراهیم جام گوهری
۱۹.شهرام اختر شمار
۲۰.فریدون نامی رییس شورای اسلامی شهر
۲۱.عبدالله ثریانژاد نایب رییس شورا ی اسلامی شهر
۲۲.سارا وحدانی سخنگوی شورا ی اسلامی شهر
۲۳.فریبا نامدار مدیر کودکستان آشنا
۲۴.رابعه بیضایی معلم بازنشسته
۲۵.مهراب احمدی دبیر آموزش و پرورش
۲۷.قاسم زارع مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش
۲۸. عبدالعزیز خضری از رسانه پیام دانش
۲۹. علی اصغر رضایی مدیر آموزش و پرورش
چنان چه افراد دیگری حاضر بوده و اسامی آن ها قید نشده و یا اشتباه ذکر شده باشد، اطلاع داده شود تا اضافه و اصلاح گردد.
مدیر مسئول پایگاه خبری و فصل نامه پیام دانش
لینک کوتاه:
پس چرا بعضی از شهر های ایران اجازه ورود دانش آموزان اتباع به مدارس شهرشان را نمی دهند
آقای رضایی دست را پیش گرفتند که پس نیفتند مردم هیچ تقصیری ندارند شما که گفتید امان از یکنفر بومی که دست همکاری بشما نداد پس این۳ نفر چجوری حاضر به همکاری باجنابعالی شدند
آقای رییس آموزش و پرورش خدا را بالای سر خود ببینید وآنوقت قضاوت کنید گفتید بتدریج آموزش و پرورش اوز افت کرده است این شهر چندین دکتر ومهندس بخوددیده است وآنهم زمانیکه از ۱۰ هزار نفر یکنفر در کنکور دانشگاهها برای دکتری قبول میشدند وهمه اینها در مدارس اوز درس خوانده بودند والان کارمان بجایی رسیده که دانش اموزان ابتدایی هم به لار و گراش فرستاده می شوند
باسلام
نمیدانم و باز هم نمیدانم چرررا و چرررا هیچوقت مسئولین محترم خود را در مقام پاسخگویی و جواب دادن کارهایی که خودشان مجری آن بوده اند قرار نمیدهند، افت تحصیلی مربوط به امروز و دیروز نیست، مربوط به سالیانی بوده که هیچکدام از مسئولین پاسخگوی عملکرد فاجعه بار خود در تمام مقاطع نبوده اند، ای کاش و ای کاش بجای پاسخگو کردن مردم اول خود پاسخگو بودیم و سهم تقصیر خود را مشخص میکردیم و بعد به فکر پاسخگو کردن مردم و خانواده ها بودیم، اون حلقه گمشده ایی که بعید میدانم در آینده نزدیک نیز پیدا بشود.
اوز دارای بهترین سالن مطالعه منطقه است و الحمدالله کلی خیر هم دارد اما اگه تا حالا به سالن مطالعه رفته باشین منابع موجود در سالن اصلا به درد دانش اموزان و کنکور ۱۴۰۱ نمیخوره و بعضا منابع هنوز نظام قدیم اموزشی قفسه ها را اشغال کرده ،این منابع باید سال به سال با منابعی که به درد کنکور و اموزش همان سال میخورد جایگزین شود تا دانش اموزان که نمیتوانند از نظر مالی منابع مورد نیاز خود را تامین کنند از این امکانات بهره ببرند ،با تشکر از تمام دلسوزان اوز که در هر زمینه ای کوشا هستند این… ادامه »
آقای رضایی شما یک معلم هستید اما دیروزبا یکی از افراد برخورد خوبی نکردید واجازه ندادید حرفش رابزند و از شما انتقاددارم البته بزرگترا چون آقای خضری وشورایبها وآقای صالح که نشسته بودند حرفی نزدند و ظیفه داشتند دفاع میکردند شماخیلیها را رنجانیدید
مطالبهخواهی مردم باید بر اساس واقعیتهای موجود بنیادی شهر از جمله آموزش و پرورش، شبکه بهداشت و درمان و توسعه زیرساختی شهر برای رونق همه جانبه باشد.
با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نخواهد شد.
طرح نو میباید و فکر اساسی
من فکر نمیکنم که ایشان بتواند کاری برای آموزش وپرورش اوز بکند از ابتدا گارد گرفته اند که مردم مقصرند اصلا حرفی از همکارانشان دراین ۳۰ سال که آموزش و پرورش پویا اوز. را به این روز دراوردندنزدند ایشان اطلاع ندارند که در دهه ۶۰ و۷۰ عده ای افراد زیادی از نیروهای بومی. را به حاشیه راندن ووالدین بیچاره هم نمیتوانستند به این مدیران. مراجعه ویا اعتراضی به نمایند آن مدیران ناکارآمد وکم اطلاع به بیشتر افراد انگ میزدند تا بتوانند دراین آموزش وپرورش ریاست کنند سالها به این صورت گذشت تا مردم را تا امید وسرگردان شهرهای مجاور کردند… ادامه »
چرا شهری که ادعای پایتختی کتاب دارد باید پایه آموزش آن آنقدر ضعیف باشد، که والدین مجبور باشند با آن همه خطرات و اتلاف وقت مسیر، فرزندانشان را برای تحصیل به لار و گراش گسیل دارند.
وقتی پایه آموزشی ضعیف باشد، صحبت بر سر کتاب و کتابخوانی چه مفهومی دارد؟!!!!!
من به این جلسات کاری ندارم زیرا هیچوقت خروجی نداشته ولی آقای رضایی در اولین جلسه خود فرمودند اوز مثل کتابی هست که فقط جلدش قشنگه، ایشون راست میگفت و به نظر من روی آن جلد نوشته شده پایتخت کتاب ، کتاب که باز کردی چیز خاصی در ان نیست والسلام
امیدوارم مردم به مسائل خود بویژه آموزش فرزندان بیشتر علاقمند وحساس باشند متاسفانه پدران چندان رغبتی به امور فرزندان وارد نمیشوند وبار آن بدوش مادران میاندازند با اینحال وظیفه ماست به آقای رضائی فرصت کارکردن بدهیم ومردم همانگونه که تاکنون کمک کردند مضایقه ای ندارند وبرای ماندگاری دانشآموزان و تحصیل در مدارس اوز بایستی هررشته ای را داشته باشیم ولو یک دانشآموز بیشتر متقاضی نباشد
سلام الان دیگه وقتشه گذشته ها و هر چه که در ان اتفاق افتاده رو رها کنیم و به فکر حال و آینده بچه هامون باشیم منم مادری هستم که روزی ۴ بار مسیر اوز تا لار و برعکس راطی میکنم که فرزندم اموزشی که حقش هست در اختیار داشته باشد و اتفاقا دو روز قبل تصادف کردم ،ولی الان کار از این حرفها گذشته و بهتره به جای انتقاد راه کار بدیم و دست به دست هم بدیم تا آموزش در اوز به جایگاهی که شایسته ان هست برسه ،پیشنهاد دیگه ای هم که این حقیر داشتم اینکه یک… ادامه »
باید بپریزیم ما مردم درقبال مسایل خودمان مسئولیت های داریم که درانجامش پرهیز داریم وخوشحال باید باشیم که رییس آموزش و پرورش حرفهایشون زدند نباید نگران شد ما هم باید جواب بدیم متاسفانه عادت بدی داریم حرفمان را رودر رو نمی زنیم حالا آقای رضایی در جلسه کسی را ناراحت کردند بایستی شفاف در این خبر ذکر میشد
باسلام من از دانش آموزان دهه ی ۸۰دبیرستان احمدپور هستم والان دربندر عباس مشغول به کار دربازار هستم یادم می آید در سال ۹۴برای گرفتن مدرک تحصیلی به منظور ارائه به اداره صنف بندر عباس به دبیرستان مراجعه کردم از بدو ورود متوجه تغییراتی هم در کیفیت وکمیت فیزیکی دبیرستان شدم وهم از آرامشی که دانش آموزان داشتند ودر مقایسه بازمان تحصیل خودم یک پیشرفت روبه جلویی اتفاق افتاده بود وهمان جا آرزو کردم که ای کاش این اتفاقات خوب در زمان نحصیل ما افتاده بود به هرحال برخی از دبیران را می شناختم وبا آنان خوش وبشی کردم ومشکلم… ادامه »
عرض سلام خدمت آقا مهران با نظر شما در خصوص انتخاب نیروی بومی و غیر بومی کاملا موافق هستم باید اصل بر شایسته سالاری باشد بنده خودم دبیر هستم وبامدیران متعددی در دبیرستان های مختلف چه شهر و چه روستا کار کرده ام شاهد بودم که مدیران غیر بومی بسیار فعال،دلسوز و کوشا هم در شهرستان ما هستندکه نباید به جرم غیر بومی بودن کار و زحمت آنها نادیده گرفته شود. دربین مدیران بومی هم درست است که افراد دلسوز وجود دارند ولی بعضا شاهد هستیم که برخی ازاین مدیران بومی صرفا به خاطر مجیزگویی و چاپلوسی هایی که دارند… ادامه »
با سلام جناب آقای رضایی شما اولین اقدامتان باید این می بود که مسئول آموزش این شهر را عوض می کردید درست از زمانی که این پست به ایشان محول شده ضعف آموزشی این شهر روز به روز بیشتر و بیشتر شده در سال های قبل آموزش این گونه افسار گسیخته عمل نمی کرد که وظیفه اش فقط دادن ابلاغ دست دبیر باشد و هیچ نظارتی بر کار دبیران و عملکرد آنها وجود نداشته باشد.هر دبیری را با هر سطح سوادی به کلاس درس می فرستند و اصلا برایشان مهم نیست که نحوه ی تدریس دبیر چگونه است و آیا… ادامه »
آقای رییس محترم آموزش و پرورش شنیدم که گفتید از سال جدید میخواهید ازدانشاموزان شهریه بگیرید خواهش میکنم اینکاررا نکنید
امار ۲۰ درصد قبولی خرداد دهه هشتاد واقعی بوده و نمره ای که حاصل تلاش دانش اموز بوده وارد کارنامه میشده
آقای کاربر بی نام ونشان جناب مهران خان فرموده دیپلم وپیش دانشگاهی یعنی دانش آموزانی که امتحاناتشون نهایی بوده وسوالات کشوری است ودر حوزه تصحیح لار هم تصحیح می شده است لطفا تعصب راکنار بگذاریم وواقعیت هارا بپذیریم.
آفرین واقعا همینه من اون مدیر را می شناسم ولی نمی دونم صلاح باشه که اسمش بیارم شاید راضی نباشه حقیقتا بی ریا کار می کرد ودر کارش جدی بود واهل ریسک بودوخیلی از غیر ممکن ها را ممکن کرد ازجمله ایجاد نظم وانضباط در بین دانش آموزان -فراهم کردن امکانات آموزشی-تامین امکانات سرمایشی وگرمایشی -برگزاری کلاس های کنکور وتقویتی- برگزاری همایش های مشاوره ای وروان شناسی با حضور اساتید کشوری ودانشگاهی که خیلی در ایجاد انگیزه دانش آموزان موثر بود – برگزاری اردوهای آموزشی وسیاحتی -بازدید از مراکز دانشگاهی شهرستان های مجاور -برگزاری مسابقات ورزشی به ویژه فوتسال -برگزاری… ادامه »