فرماندار در اولین گفتگوی مطبوعاتی با رسانه ها، از عزم خود برای تحول شهرستان اوز سخن گفت
عبدالعزیز خضری:
با هماهنگی رئیس خانه مطبوعات و رسانه با محمد محمدی، فرماندار شهرستان اوز اولین گفتگوی مطبوعاتی در فرمانداری و در ساعت ۱۱:۳۰ سه شنبه ۲۷/۰۲/۱۴۰۱ برگزار شد.
پیش از آن که به پرسش و پاسخ ها پرداخته شود، تحلیلی از جریان گفتگو که پاسخ فرماندار نیز در آن لحاظ شده است، بیان شود.
در این نوشته بیشتر از روحیه و دیدگاه این مقام مسئول شهرستان صحبت به میان می آید به گونه ای که از زمان تصدی مسئولیت( ۲۸ بهمن ۱۴۰۰)، مسئولی با روحیه پرسشگر و شهروند زاده نشان داد به گونه ای که پیش از طرح پرسش ها خود به آن ها اشاره می کرد.
نویسنده چند روز قبل در مطلبی با عنوان «ضرورت تقویت روحیه مطالبه گری مردم و مسئولان در راستای توسعه شهرستان» به معضلاتی از ساختار مردم و مسئولان پرداخته بود که فرماندار در این نشست مطبوعاتی به بخش هایی از آن اشاره کرد و یا آن ها مورد تایید قرار داد.
شاید نوشته نگارنده با دیدگاه فرماندار همسو بود آن جا که اشاره دارد به این که شهرستان اوز بعضی ظرفیت ها را بایستی سال ها پیش از این می داشت که متاسفانه با غفلت ورزی در خصوص آن پیگیری نشده و یا با ساده انگاری نسبت به آن برخورد می شده است و حال امروز در جایگاهی هستیم که شهرستان اوز بیشتر از حال می بایست صاحب خیلی از امکانات مورد مطالبه باشد.
نظر فرماندار از دایر نبودن اداره ثبت اسناد و املاک و پلیس+۱۰ سوالی مشابه با خبرنگاران حاضر در نشست بود.
در این غفلت کاری می توان به مواری اشاره کرد که نیازمند کسب مجوز از مقامات بالادستی یا گرفتن دستور از استان و کشور نیست و در همین شهرستان و شهر قابل انجام است.
به عنوان مثال به نصب تابلوهای مرزی ورودی و خروجی در سه سوی شهرستان اوز، که هنوز نصب نشده اند و یا تعویض تابلوها در بخش های مرکزی و بیدشهر. می شود اشاره کرد.
مسئولان امر می توانستنه اند پیش از ارتقای بخش اوز بخشی از امور را صورت دهند و سوال اینجاست چرا تاکنون انجام نشده است؟ و مطمینا تاسیس اداره ثبت، پلیس+۱۰ و یا دفتر خدماتی قضایی که چند روز قبل نمایندگی آن افتتاح گردید از مراجعی بودند که اوز استحقاق داشتن آن ها را قبلا داشت اما چون مسئولی حاضر به پاسخگویی نیست و واخواهی هم وجود ندارد، کارهای نشده در مرور زمان فراموش می شوند.
موضوع مهم دیگر که مطرح شد و خود فرماندار نیز نسبت به آن اذعان داشت، ناشناخته بودن نام اوز در مراجع رسمی کشور است.
راقم اظهار کرد: حتی در خود شهرستان جایگاه برخی افراد حفظ نمی شود. این موضوع در نشست های شورای اداری شهرستان قابل ملاحظه است به گونه ای که در شورای فرهنگ عمومی افراد مستحق دور شده اند و وضعیت به جایی می رسد که امروز با سر و صدا در داخل خود شهرستان بزرگنمایی می کنیم، اما هنوز (اِوز) در مراجع رسمی کشور، اُوُز نامیده می شود.
وقتی تابلوهای مرزی با همسایگان نداشته باشیم، ادارات تازه تاسیس فقط از تابلو برخوردار و فاقد تشکیلات چارت سازمانی و بودجه سالیانه باشند، بعضی ادارات خدماتی وجود نداشته باشد، مردم سرگردان شهرهای همجوار می شوند.
در صحبت ها مطرح شد که پیش آمده مقاماتی از پایتخت و وزارت خانه به اوز می آیند اما خیلی افراد از جمله رسانه ها مطلع نمی شوند.
و اما محمد محمدی فرماندار از بهبود شرایط با پشت سرگذاشتن بیماری همه گیر کرونا و نیز توزیع ارزاق به دور از واسطه گران سخن گفت و افزود : مصمم است شورای اداری شهرستان متحول شود. در این راستا معاون فرماندار دبیر شورای شهرستان خواهد بود و غیر از روسای ادارات کسی به آن دعوت نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تحول شورای اداری آغاز تحول و تحرک در شهرستان است.
فرماندار افزود: ضرورت دارد اصحاب رسانه در بیشتر نشست های عمومی حضور موثر داشته باشند و اعضای شورای فرهنگ عمومی پس از پیشنهاد رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بازنگری خواهد شد.
محمدی به همه پرسش ها با حوصله پاسخ گفت و نشستی که قرار بود ۹۰ دقیقه زمان بگیرد پس از ۱۵۰ دقیقه زمان به پایان رسید.
فرماندار گله ای را که بارها در نوشتارهای راقم بوده است را نیز بیان کرد:
ساعت ۶ صبح برای خرید نان به شهر رفته است اما، امان از باز بودن یک نانوایی؟!
وی در خصوس رییس اداره میراث فرهنگی نیز گفت: با شخصی گفتگو به عمل آمد تا تصدی میراث فرهنگی را عهده دار شود اما چند وقت بعد پاسخ داد فعلا کار دیگر را در نظر دارد و منصرف شد و چنین وضعی نمی تواند مطلوب باشد و افراد بومی لازم است فداکاری داشته باشند.
-
پیش از نوبت پرسش خبرنگاران، فروغ هاشمی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنان کوتاه از جایگاه رسانه های شهرستان به نیکی یاد کرد و در خصوص شورای فرهنگ عمومی نیز عنوان کرد: با نظر فرماندار علاقمند است اعضای شورای فرهنگ عمومی از بین نیروهای شاخص و از اهالی فرهنگ شکل بگیرند.
و اما پرسش مدیران مسئول و اعضای رسانه های حاضر در نشست:
عبدالعزیز نصریانی، احمد خضری، ابراهیم احمدی، عبدالرحمان صالح، حمیرا نامدار و مریم سمیعی، عبدالرحیم نوروزی و محمدرفیع راوند از مدیران مسئول پسین، پشور از فیشور، اوز امروز، موزه اوز و پیام دانش حضور داشتند و این مسائل را مطرح کردند:
عبدالعزیز نصریانی از پشور فیشور:
-
فیشور فاقد درمانگاه شبانه روزی و طرح هادی است و نیازمند بعضی نمایندگی ادارات می باشد.
ابراهیم احمدی اوز امروز:
-
به رسانه ها مخصوصا موقع حضور مقامات برجسته استان و کشور بها داده شود.
-
مقوله تخصیص یارانه به افراد، متاثر از عملیات بانکی فرد نباشد و روی افراد بررسی دقیق به عمل آید.
-
تاسیس پلیس+۱۰ قابل انجام بود ولی به نظر می آید پیگیری جدی صورت نمی گرفته است.
-
اداراتی که پس از ارتقا دایر شده، برخی مانند اداره میراث فرهنگی تعطیل شده و برخی نیز فاقد بودجه و چارت سازمانی هستند، در این خصوص چه برنامه ای دارید؟مردم همچنان از عدم بهره گیری از نیروهای بومی در عرصه هایی مانند بهداشت و درمان که افراد واجد شرایط وجود دارند گلایه مند هستند. در این زمینه چه اقدامی میسر است؟
احمد خضری از پسین اوز:
-
چشم انداز آینده چهار ساله اوز را چگونه ترسیم می کنید؟
-
آیا وقت آن نرسیده است که شورای اداری با کیفیت داشته باشیم و آن را متحول کنیم؟
-
چه عواملی مانع حضور مقامات کشوری و استانی به اوز می شود؟
عبدالرحمان صالح از پیام دانش:
-
چرا حضور اتباع خارجی ساماندهی نمی شود.
-
چرا اداره ثبت اسناد و املاک و پلیس +۱۰ تاسیس نمی شود
-
چرا بولوارهای نبی اکرم(ص) جاذبیت های تجاری پیدا نمی کنند
حمیرا نامدار از پسین اوز:
ساخت طرح مسکن ملی در چه مرحله ای است؟
پاسخ فرماندار: بهتر است این موضوع در حضور رئیس بنیاد مسکن مورد بررسی قرار بگیرد.
محمدرفیع راوند از اوز موزه:
-
با توجه به این که حمام تاریخی سوداگر ثبت ملی شده و همه مردم اوز می گویند این ملک اوقافی نیست، اما اداره اوقاف روی آن دست گذاشته و این امر باعث شده است خیرین از مرمت ان چشم پوشی کنند، لطفا با اوقاف مذاکره گردد تا حق مردم در مورد مالکیت این حمام تاریخی، به صاحب ان یعنی خاندان سوداگر برگردد.
-
برای انتخاب ریس اداره میراث فرهنگی اوز اقداماتی صورت گرفته است ؟
-
در اوز ساختمان ها و مکان های تاریخی با ارزش زیادی هستند که نیاز به ثبت ملی شدن دارند.
لینک کوتاه:
یکی از مهمترین علل اینکه اوز در مجامع رسمی واستانی. شناخته شده نیست. نداشتن خبرنگار برای صدا و سیمای فارس. است متاسفانه اخبار رسانه های محلی فقط در سطح شهر موثر است ولی خبر نگار صدا و سیمای فارس اخبار شهرستان اوز. را در سطح وسیع استان و کشور منعکس میکند که اوز فاقد خبرنگار است اما شهرهای مجاور لار. وگراش. وخنج. ولامرد ومهرهمگی. دارای این خبرنگاری هستند. این کار قرار بود در زمان فرماندار قبلی صورت گیرد که تاکنون عملی نشده است
بالاخره پس ازین جلسه معلوم شد که جناب فرماندار برای سوالات وپرسش های مردم چه پاسخی دارند وگرنه داشتن روحیه پرسشگری در مقابل مردم افاده ای نمی کند این روحیه باید در سطح مقامات استانی مطرح ومنجر به گرفتن مطالبات مردم اوز شود الان گذشته ها گذشته. آیا برای استقرار اداراتی مانند ثبت اسناد املاک. پلیس ۱۰+ وسایر ادارات ومسایل دیگری که مطرح گردیدند درحال حاضر چه اقدامی صورت میدهند چه در مقابل این همه کامنت های مردم در رسانه های محلی برای استقرار ادارات. ومخزن آب دولتی. وجاده و………تنها مردم با سکوت مسولین مواجه اند. رسانه ها باید از… ادامه »
نتیجه مصاحبه اینگونه حکایت دارد که از آقای فرماندار راضی هستید ومردم امیدوارند این رضایتمندی همچنان باقی بماند البته به نکارشتان آقای خضری ایراد دارم کمی بهم ریخته است ونیاز به خوانش مجدد وویرایش دارد و مردم تقاضا دارند این مسئله اداره ثبت اسناد و پلیس + ۱۰ تا حصول نتیجه توسط آقای فرماندار پیگیری شود
نظرات آقای خضری بیشترازین حکایت دارد که نظراتش با فرماندار همسو هستند خوب نتیجه کار برای مردم شهرستان چه میشود آیا اکنون برنامه ای برای استقرار ادارات مهم وجود. دارد. واگر وجود دارد چرا فرماندار ومسولین به مردم. اعلام نمیکنند. صرف جلسه گرفتن وایراد از گذشته گرفتن دردی از مردم درمان نمی کند خیران ونیکوکاران در اوز سنگ. تمام گذاشتند. حالا نوبت مسولین است که به وظایفشان عمل کنند
آقای نصریانی شما گفتید فیشور فاقد دوپایگاه شبانه روزی است منظورتان چیست؟ چه پایگاهی؟ وشما باید از ارتقای فیشور به بخش سئوال میگردید درخواست اصلی و اساسی مردم فیشور بخش شدنه بقیه مسائل فرعیه
جلساتی ارزش دارد که دران خروجی مشخص وجود داشته باشد وگرنه وقت تلف کردن است باید گفته شود که دراین جلسه پس از طرح سوالات چه پاسخ مشخصی داده شد ویا چه قولی داده شد که رسانه ها بتوانند دراینده آنرا دنبال وپیگیری نمایند که متاسفانه دراین جلسه قولی درباره استقرار ادارات ودیگر مطالبات داده نشد و تنها از گذشته انتقاد شد که تاثیری در زندگی مردم ندارد
با سلام ۲ پرسش دیگر را این جانب مطرح کردم که در این گزارش قید نشد ه است:
یکی این که چرا ادارات مستقر شده مانند میراث فرهنگی تعطیل شده و برخی دیگر فاقد بودجه و چارت سازمانی هستند. پرسش دیگر در خصوص علت عدم به کار گیری مسئولین بومی واجد شرایط در برخی ادارات به ویژه در حوزه بهداشت و درمان بود.
با سلام و وقت بخیر
ممنون از توجه شما
دو پرسش مورد اشاره به گزارش اضافه گردیدند.
دربی پرسشها به نظرم سوالات آقای احمدی اساسی تر است میشود مسولین را به پاسخگویی واداشت سوالات کلی وکلا فرهنگی در شرایط فعلی موثرنیست ومسولین هم کلی گویی میکنند که قابل. باز پرسی نیست
امروزا بیمارستان اوضاع و احوال خوبی ندارد متاسفانه گویا فقط برای رسانهها پلیس +۱۰ مهم است و بیمارستان هیچ اهمیتی ندارد در اتحاد و توسعه از جناب آقای فرماندار تقاضا شده بود ببیمارستان شخصآ ورود کنند وشماهم باید ورود میکردید البته شنیدم صحبت شده ولی تعجب میکنم چرا در این گزارش هیچ اشاره ای به آن نکردید
آقای خضری شماکه از یک رسانه ای هستید که با امکانات مردم وخیران تامین میشود چرا فقط به فقط درباره دانشگاه آزاد ومسایل مثلاً فرهنگی سوال میکنید. مگر مسایل بهداشت و درمان وبیمارستان اوز عمده مشکلات مردم نیست ؟؟ چرا به جایی رسیده آید که دیگر غیر ازین دانشگاه چیز دیگری را نمی بینید آخر ظرفیت این دانشگاه تا کجاست
آقای خضری این طور نگارش خواننده را راضی نمی کند به قول برادرتان که رئیس مطبوعات است تا حالا چند کلاس تشکیل دادید آیا خودتان وهمکاران از کلاس خودتان بهره مند نشدید ، شما در مصاحبه شرکت کردید ولی گزارش نوشتید هنوز با خ
بنظر من خبرنگاران بایستی با روسای اداراتی که بعد ازارتقا ایجاد شدند مصاحبه کنند وبپرسندچرا بودجه وکارمند ندارند وبقول خودتان فقط تابلو دارند