ضرورت تقویت روحیه مطالبه گری مردم و مسئولان در راستای توسعه شهرستان اوز
عبدالعزیز خضری*:
با پایان تعطیلات عید سعید فطر چه بهتر که تعطیلات اداری و عمومی در ایران در ابعاد مختلف و به واسطه تاثیر آن در ساختارهای رشد و توسعه مورد ارزیابی قرار بگیرند این در حالی است که کمتر به آن پرداخته می شود.
تعطیلات شاید برای استفاده کنندگان هدیه ای گران بها و روحیه بخش باشد ولی از نظر نگارنده تعطیلات بی برنامه تورم زا بوده و هزینه های پنهان و مضاعفی دارد که بایستی قشر متوسط و به ویژه فقرا بهای آن را بپردازند.
تعطیلی زمانی خوب است که عدالت و توازن در رفاه اجتماعی برای همه آحاد جامعه باشد و برای مدیران اجرایی خوب است که از این فراغت برای بازسازی توان جسمی و روحی خود بهره ببرند. تعطیلی فرایندی سازنده است که استفاده کنندگان از آن برای آسایش بیشتر در کنار خانواده، مسافرت و آشنا شدن با سایر فرهنگ ها بهره ببرند و موقعی که به کار برمی گردند از روحیه با نشاط برخوردار باشند.
بیشتر مدیران وقت زیادی حتی روزهای تعطیل صرف برگزاری نشست های داخل و به ویژه خارج از سازمان می کنند و این به نوعی آنان را از بدنه سازمان و ارتباط با کارکنان و مکاتبات اداری دور نگه می دارد و چه بسا مدیران را از پاسخ گویی به ارباب رجوع باز بدارد یا به وقفه های طولانی منجر شود و امکان دارد سازمان را دور از برنامه ریزی قرار دهد.
ضرورت تشکیل اتاق فکری متشکل از کارشناسان مجرب احساس می شود تا وقت مدیران را در آیین های متعددی که ممکن است با خروجی ملموسی همراه نباشد، ساماندهی کند.
با وجود دستورالعمل ها، اما تعریف روشنی از ساعات کار اداری در ادارات وجود ندارد. بیشتر مدیران ناچارند وقت زیادی را در ساعات خارج از وقت اداری صرف کنند که بعضا متناسب با ساعات کاری سایر کارکنان در یک سازمان نیست.
این بی تناسبی ممکن است، در ظاهر فداکاری مدیر را نشان دهد اما در اصل برنامه ریزی را با چالش روبرو می کند و خود باعث ناهماهنگی و پیچیدگی روابط درون سازمانی شده و نهایتا به روند کند شدن کارها دامن می زند.
پیش از نتیجه گیری، موارد مصداقی دیگری اشاره می شود.
گاهی تعطیلات بی برنامه باعث می شود تا از مسائل محتوایی و بنیانی غافل شویم و یا احتمال دارد بهانه برای غفلت ورزی فراهم آورد.
نگارنده توجه دارد که مدیران اجرایی این شهر و شهرستان زمان هایی خارج از ساعات موظف وقت می گذارند ولی چنان چه به عملکرد ها نگاه شود پی می بریم اوز نسبت به شهرستان های همسایه از دست آورد مساوی برخوردار نیست.
در یادداشت های قبلی اشاره شده است، شهرستان اوز از نظر راه مظلوم مانده است و در برابر این همه نوشتن ها، هیچ پاسخگویی از طرف مسئولان متولی صورت نمی گیرد.
مورد دیگر، در حالی که بعضی بخش های همجوار از اداره ثبت اسناد و پلیس+ ۱۰ برخوردار هستند، اوز در سومین سال شهرستان شدن خود، آن ها را ندارد. البته سامانه قضایی ثنا که جدیدا افتتاح شده است را نیز در این راستا می توان ارزیابی کرد.
در مقایسه میدانی روشنایی شهر اوز با شهرهای همجوار به ویژه گراش، و بولوار سرداران کمربندی شهر همسایه با بولوار نبی اکرم(ص) و حاج محمد اسماعیل امیرراد اوز به ویژه از میدان نون والقلم تا میدان شهید سلیمانی شاهدیم که بولوار کمربندی گراش مکمل خیابان اصلی شهر از نظر امکانات رفاهی، تجاری و خدماتی خودنمایی می کند و ورودی و خروجی شرقی و غربی گراش و تا حدودی به سمت راه چک چک از جذایت های تجاری و با رفت و آمد قابل توجه برخودار است و بولوار سرداران که به سمت کمربندی است در قامت یک خیابان اصلی با رونق تجاری دیده می شود.
و اما، مهمترین خروجی و ورودی شرق اوز با وجود ظرفیت های بالای نیکوکاران در ارایه تسهیلات عمومی و وجود اداره کل راه و شهرسازی لارستان و شعبه ای از آن در اوز دارای چه موقعیتی است؟ البته جای تشکر از شهرداری هست که بولوار وحدت در خروجی شمالی اوز به بهره برداری رسانید(قبلا نوشته شده بود که با وجود ظرفیت خیراندیشان می شد حتی این طرح را با وجود استقرار اداره کل راه و شهرسازی در سال ۱۳۶۲و شعبه ای از آن در سال ۱۳۹۰ در بخش اوز از ۲ یا ۳ دهه قبل تا دو راهی کهنه داشته باشیم.)
اوز، شهری که به نظر می آید بیشتر مسائل فرهنگی در آن برجسته می گردد در حالی که رونق اقتصادی و تجاری در آن راضی کننده نیست.
نویسنده متن در مسئولیت های مختلف از جمله روزنامه نگاری، بیشتر موانع پیش روی مسئولان شهرستان و شهر را متوجه است، اما به این مهم دست یافته که ما در مطالبه گری و پیگیری کارها مردمی خوش بین، خوش خیال، دچار روزمرگی و یا عادت زود فراموشی هستیم و حال و حوصله چانه زنی با مراجع بالادستی برخوردار از منابع ملی، استانی و خاص را نداریم و اگر هم باشد کمتر اطلاع رسانی می شود.
از دومین فرماندار تاریخ شهرستان اوز که در شروع کار، به ویژگی خیرخواهانه و داشتن حوصله در پذیرش ارباب رجوع، شهرت یافته است به عنوان مقام اول شهرستان تقاضا می شود بررسی کنند بخش سابق و شهرستان کنونی اوز چه چیزهایی می توانست داشته باشد که اینک ندارد و برای به دست آوردن آن ها که اکنون کسب آن ها به سادگی قبل نیست چه باید کرد؟
نشست های متعدد منطبق با برنامه ریزی خوب مورد نیاز است اما نیاز است با ارزیابی از عملکردها همراه باشد تا بتوان راه های رفته و نرفته را تجربه کرد.
خروجی نشست های متعدد وقتی امیدوار کننده است که حاوی پاسخ پرسش های معقول و قابل اقدام زیر باشد:
۱.-نمایندگی یا اداره ورزش و جوانان با بیش از نیم قرن فعالیت و با این حجم از ظرفیت های امکاناتی، از چه ساختار اداری و تشکیلاتی برخوردار است.
۲.-نمایندگی یا اداره میراث فرهنگی و گردشگری در چه جایگاهی است.
۳.-آموزش و پرورش با این همه سابقه در کدام جایگاه رتبه بندی از کیفیت علمی قرار دارد.
۴.-برای زیباسازی و فضای سبز شهر مخصوصا برای آبیاری فضای سبز دارای چه برنامه ای هستیم.
۵.-برای تشکیل اتاق فکر در راستای تحقق خواسته های کلان شهرستانی و شهر چون تاسیس بعضی مراکر رفاهی، اداری و خدماتی چه تدبیری می توان اتخاذ کرد
*: مدیر مسئول پایگاه خبری و فصل نامه پیام دانش اوز
لینک کوتاه:
در زمان اولین فرماندار اوز در مورد تاسیس ادارات وپروژه هایی مانند مخزن آب دولتی. نیروگاه خورشیدی. وشهرک صنعتی دوم اوز اطلاع رسانی میشد وبخصوص در مورد. تاسیس ادارات مهم مانند ثبت اسناد املاک. تا سطح تهران پیگیری شد. وبرای تاسیس ادارات محیط زیست. امور عشایر امور. آب وپزشکی قانونی. ودفتر پلیس ۱۰ هم طرح و برنامه داشتند و مرتب اطلاع رسانی میشد. اما فعلا در همه این موارد سکوت. اختیار شده است ومردم مایوس گشته اند وروزانه برای کارهایشان به شهرهای مجاور می روند این درحالیست که. ادارات نامبرده در تمام شهرستان های تازه تاسیس فارس دایر وبه مردم… ادامه »
به نظر میرسد که یکی از علت هایی که مردم اوز مطالبه گر جدی نیستند. نحوه برخورد رسانه های شهر استکه بسیار محافظه کاران وتا حد روابط عمومی. ادارات. هستند ومطالب جدی شهر را مطرح نمیکنند تا مبادا مسولان ادارات دلخور شوند
باسپاس از جناب خضری که اینگونه مطالب مهم و اجتماعی برای اطلاع مردم وافکار عمومی شهر مطرح میکنند کاملا درست است مردم اوز. مردمی صبور وقانع هستند اما عدم روحیه. مطالبه گری و درخواست حقوق اجتماعی خود باعث شده است که علیرغم اینکه ۳ سال از شهرستان شدن آن میگذرد دراوز امروز با دوران بخش بودن تفاوتی چندانی دیده نمیشود وجز تغییر چند تابلو اداره تحرکی در زمینه اقتصادی وعمرانی واداری به چشم نمی خورد
سلام صد در صد با نظرات وپیشنهاد جناب آقای حاج عبدالعزیز خضری موافقم تعطیلی چیزی حدود کمتر ازنصف سال یا ۱۴۰
روز درسال به نفع مردم نیست وبا منافع ملی درتضاد است
یکی از علل مطالبه گری نبودن مردم خود شما هستید با کلمات بازی نکنید شما با شهر اقتصادی موافقید ولی از شهرداری تشکر کردی بابا شهرداری خراب کرده شما محافظه کاری چون باید می نوشتی چرا بلواری که به طرف گراش می رود تجاری نباشد ؟ شما خودت از بلوار گراش تعریف وتاکید می کنی اونوقت کار شهرداری پاس می داری به جای تپه وچمن مصنوعی باید فضای تجاری باشد تا شهر رونق بگیرد لطفا در نوشتن دقت کنید
آقای خضری درود خدابرشما باد روان وبی پرده نوشتید البته ساکت بودن مردم درمقابل حق و حقوق خودنبایددبا صبور بودن اشتباه گرفته شود بعضا مازیادی ساکتیم آینکه ما صبوریم عادت درستیست ولی ف نمیشود زیادی زیادی صبور ماند جناب آقای فرماندار لطفآ حتما این مقاله را بخوانید تا حساب دستتان بیایدچیزای مهمی که نداریم از خودمان بوده تا مسئولین در استان وکشور
بسیار عالی
ان شالله که مسئولین بخوانند و پیگیر امورات و درخواست های قانونی مردم باشند
و به برنامه ها و خواست های کلان شهرستان با برنامه ریزی کوتاه مدت میان مدت و بلند مدت در سایه توجه، یاری و الطاف خداوندی برسیم
دسمریزاد
با تشکر از جناب خضری اینگونه مطالب بیشتر بنویسید واقعا مردم از دست خبرهای به اصطلاح فرهنگی خسته شده اند چقدر از کتاب وموزه و نمایشگاه وسخنرانی های مسولین بنویسیم مسایل اجتماعی ودرد دل مردم و درخواست ها ومطالبات شهرستان. را کمی بی پرده وبدون محافظه کاری بنویسید. تا در دل مردم جایی بگیرید درشهری که مطالبه گری نباشد مثل اوز وشورا ومسولین راحت از نظریات مردم باشد رکود وسکون حاکم میشود و شهرستان. درجا میزند واز قافله عقب می افتند. واین شرایطی است که متاسفانه در اوز حکم فرماست