مترجم و صاحب فرهنگ لغت آریان پور کسی که کل اموال موروثی خاندان خود را به دانشگاه شهرش هدیه کرد درگذشت
منوچهر آریانپور در سالهای آغازین دهه ۱۳۵۰ به کمک دانشجویان و برخی استادان همان مدرسه عالی کار تألیف «فرهنگ آریانپور» را آغاز کرد.
منوچهر آریانپور در سن ۹۲ سالگی در آمریکا درگذشت.
به گزارش ایسنا، این فرهنگنویس، مترجم و صاحب «فرهنگ لغت آریانپور» دوشنبه ۶ دیماه ۱۴۰۰ در آمریکا از دنیا رفت.
منوچهر آریانپور هفتم شهریورماه سال ۱۳۰۸ در کاشان به دنیا آمد. مدرسه عالی ترجمه را به کمک پدرش در سال ۱۳۴۸ بنیان نهاد و پس از فارغالتحصیلی در دانشگاههای آمریکا تدریس میکرد. او در سال ۱۹۵۸ با نگارش رسالهای درباره والتر رالی از دانشگاه کلرادو دکترا گرفت.
منوچهر آریانپور در سالهای آغازین دهه ۱۳۵۰ به کمک دانشجویان و برخی استادان همان مدرسه عالی کار تألیف «فرهنگ آریانپور» را آغاز کرد که ثمره آن امروز انواع لغتنامههای فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی است.
منوچهر آریانپور در سال ۱۳۷۸ کل اموال موروثی خاندان آریانپور کاشانی را به دانشگاه کاشان هدیه کرد. او همچنین علاوه بر این حق تألیف کتابهای خود را پس از مرگ به این دانشگاه واگذار کرده بود.
عباس کتابی، سرپرست دانشگاه کاشان در پیامی درگذشت منوچهر آریانپور را تسلیت گفته و نوشته است: “درگذشت آقای دکتر منوچهر آریانپور کاشانی، فرهنگنویس نامی معاصر و از خیرین دانشگاه کاشان را تسلیت عرض میکنم.
دکتر آریانپور علاوه بر آنکه با فرهنگهای لغت و مطالعاتش در ریشهیابی لغات مشترک فرهنگهای هند و اروپایی شناخته شده است، در اوج وطندوستی و علاقه به ایران، همه آموختهها و اندوختههای خودش را ارزانی مردم سرزمینش میدانست.
او سالها در دفعات مختلف به ایران، زادگاهش کاشان، و دانشگاه کاشان آمد و برای دانشجویان و اساتید کرسی درس و سخنرانی علمی عمومی برگزار و با حضور در مجامع مختلف به ترغیب و تشویق اقشار مختلف مردم از دانشآموزان تا دانشگاهیان و عموم شهروندان اقدام کرد.
بخشش حقالتألیف کتابها، املاک موروثی در ایران و اعطای جایزه سالانه آریانپور بخشی از اقدمات مهرورزانه این استاد مبرز و فرهنگدوست در دانشگاه کاشان بوده است.
برای آن مرحوم که در زمان حیات خود ضمن دارا بودن روحیهای بانشاط، علاقه وافری به علم و دانش نیز داشتند، رحمت و غفران الهی را آرزومندم.
روحش شاد و یادش گرامی باد.”
لینک کوتاه:
خدا رحمتش کند
چه خیر خوبی بوده است چنین اخباری همه متوجه میشوند خیراندیش همه وجود دارد و اهدای اموال میراثی بهترین تصمیم وراث بوده است
جای این نویسنده بزرگ درجنت است واقعآ چه کاری از این بهتر که مال میراث را ببخشند احسن خداوند رحمتش کتد
باسمه تعالی
سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز /// مرده آنست که نامش به نکوئی نبرند
یاد و خاطره دکتر آریان پور و سایر خیرین درگذشته شهرمان گرامی باد
روحش شاد یادش گرامی جنت الفردوس جایگاهش
خیریه شادروان آریان پور بایستی به الگو تعریف وبعنوان یک فرهنگ خیر وخیرات قلم به قلم ودهن بدهن باز تکرار شود فکر کنم این نویسنده نامی ساکن ایران هم نبوده آند ولی دارایی کلانی از میراث را بدانشگاه شهرش کاشان بخشیده است درود برشما که با وجود محلی بودن سایت چنین خبر مهمی را بازتاب داده اید تا معلوم شود خیرات محدودیت جغرافیایی ندارد و عمل نیک هر خیری فقط دریک مکان ستایش نمی شود و جهان آنرا ارج مینهد