سنندج هفتمین پایتخت کتاب ایران شد/ اوز عنوان شهر خلاق کتابخوانی کشور را کسب کرد
شهر سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران و شهرهای بم، اوز، نجف آباد و سمنان به عنوان شهرهای خلاق کتاب خوانی ایران معرفی شدند
آیین معرفی هفتمین پایتخت کتاب ایران امروز دو شنبه ۶ دی ماه ۱۴۰۰ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و شهر سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران و شهرهای بم، اوز، نجف آباد و سمنان به عنوان شهرهای خلاق کتاب خوانی ایران معرفی شدند.
در این برنامه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دکتر اسماعیلی، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی، مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور و رئیس سازمان شهردارها و دهیاریها، علیرضا مختارپور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی رئیس ستاد عالی کانونی های فرهنگی و هنری مساجد کشور، محمدعلی مرادیان مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی،مهدی رمضانی سرپرست نهاد کتابخانههای عمومی کشور، قانعی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد با رای هیئت داوران این برنامه از میان ۱۹۲شهری که در این برنامه شرکت کرده بودند شهر سنندج به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران انتخاب و معرفی شد و لوح افتخار و تندیس پایتخت کتاب ایران را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد. علاوه بر شهر سنندج، شهرهای بم، اوز، نجف آباد و سمنان نیز با رای هئیت داوران این رویداد به عنوان شهرهای خلاق کتاب خوانی ایران در سال ۱۴۰۱معرفی شدند.
فراخوان هفتمین برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹ از سوی دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ستاد هماهنگی شهرها و روستاهای دوستدار کتاب اعلام شد. این طرح با مشارکت برخی از نهادهای دولتی و غیردولتی از جمله نهاد کتابخانههای عمومی کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، انجمن کتابداری و اطلاعرسانی، اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، کمیسیون ملی یونسکو، تشکلهای نشر، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی سراسر کشور و دیگر نهادها و سازمانهای فعال و علاقهمند در این زمینه اجرا شد.
شهر منتخب علاوه بر لوح تقدیر مقامات عالیرتبه کشوری، مجموعهای از تسهیلات، اعتبارات و منابع فرهنگی دریافت میکنند.برنامههای هر شهر در زمینه ترویج کتابخوانی که با همکاری دستگاهها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه میشود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.با توجه به شرایط کرونایی کشور و محدودیتهای به وجود آمده، توجه و تأکید به طراحی و اجرای فعالیت در فضاهای مجازی برای غنی کردن اوقات فراغت مردم به عنوان یکی از شاخصههای برنامه مدنظر قرار گرفت. همچنین امسال برای حفظ سلامتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی کلیه فرایندهای اجرایی بهصورت مجازی برگزار شد.
با اعلام فراخوان هفتمین دوره برنامه انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران در زمستان ۱۳۹۹، شهرهای متقاضی شرکت در این برنامه اقدام به مستند نمودن فعالیتهای کتابخوانی خود کردند و با اعلام فراخوان ارسال آثار شرکت در برنامه ۱۹۲ شهر از سراسر کشور در این برنامه شرکت کردند که نسبت به دوره گذشته ۱۱ درصد بیشتر در این برنامه حضور داشتند. در این دوره استانهای کرمانشاه با ۱۴ شهر، فارس ۱۳ شهر و استانهای البرز، مازندران، هرمزگان، خراسان رضوی با ۱۲ شهر بیشترین شهرهای شرکت کننده در این برنامه را به خود اختصاص دادند.
داوری این برنامه در سه مرحله بر اساس شاخصهای همچون بهرهگیری از مشارکت و ایجاد همگرایی میان نهادها و سازمانهای دولتی، استفاده از مشارکت همگرایانه صنایع محلی، سازمانهای خصوصی و مردمنهاد، بهرهگیری از مشارکت همه اجزای نشر، توجه به طیف وسیعی از مخاطبان، وجود ظرفیتها و زیرساختهای اولیه برای فعال شدن در حوزه ترویج کتابخوانی،کیفیت ارائه و رعایت اصول برنامهنویسی در نگارش طرحها و برنامه، تناسب با نیازهای محلی، ارزشهای دینی و ملی، خلاقیت، ابتکار و نوآوری، قابلیت و ضمانت اجرا و برخی دیگر از شاخصها برگزار شد. داوران مرحله نیمه نهایی از ۳۶ شهر راه یافته به این مرحله ۵ شهر بم، اوز، نجف آباد، سنندج و سمنان را به عنوان شهرهای برگزیده به مرحله نهایی این رویداد معرفی کردند. در داوری مرحله نهایی از میان شهرهای راه یافته به این مرحله شهر سنندج با رای هیئت داوران به عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران انتخاب شد. همچنین شهرهای بم، اوز، نجف آباد و سمنان نیز به عنوان شهر های خلاق کتاب خوانی در سال ۱۴۰۱ انتخاب و معرفی شدند.
در شش دوره برگزاری این برنامه به ترتیب شهرهای اهواز (۱۳۹۴)، نیشابور (۱۳۹۵)، بوشهر (۱۳۹۶)، کاشان (۱۳۹۷) و یزد (۱۳۹۸) و شیراز (۱۳۹۹) توانستهاند عنوان «پایتخت کتاب ایران» را کسب کنند.
منبع: bookpromotion.ir
لینک کوتاه:
تبریک فراوان به دست اندرکاران فرهنگ اوززبویژه رییسپ محترم ارشاد هرچند اوز حقش بود پایتخت کتاب شود ولی شهر خلاق شدن درکشور خودش افتخار بزرگی است