در نشستی با حضور سرپرست امور راهبری و پایش دانشگاه آزاد اسلامی مطرح شد:
اقدام عملی دانشگاه آزاد اسلامی برای ترویج رشته های مهارتی
پروانه پدرام: سرپرست امور راهبری و پایش کیفیت معاونت فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی در نشستی که در دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان ترتیب یافت بر تخصیص رشته متناسب با نیازهای منطقه تاکید کرد.
محمد شاه حسینی و جوراب لو در نشستی که روسا و معاونان واحد لارستان و مراکز اوز، خنج و گراش حضور داشتند با تقدیم سلام سید محمد بطحایی معاون آموزش های عمومی و مهارتی و علیرضا لادن مقدم معاون آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان به تشریح اهداف نظام نامه مصوب شورای گسترش دانشگاه پرداخت که از سوی محمدمهدی طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، ابلاغ شده و محور کار و نقشه راه آموزش های فنی و حرفه ای، مهارتی و کاربنیان است.
وی با اشاره به نقش امام خمینی (ره) در راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این دانشگاه نعمتی برای کم کردن مشکلات ورود داوطلبان و علاقه مندان به دانشگاه شد.
سرپرست امور راهبری و پایش با تشکر از روسای واحد لارستان اسعد زاهدی، مهدی مهدی زاده رستم و مهدی زارع، هدف از بازدیدها را توسعه رشته های مهارتی در مقطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته عنوان کرد و افزود: به دنبال تداوم این روند تا مقاطع بالاتر اما متفاوت از مقاطع فعلی از نظر مهارت آفرینی هستیم.
شاه حسینی با اشاره به تبدیل و ارتقای آموزشکدههای سما به دانشکدههای مهارت و کارآفرینی عنوان کرد: در راستای تربیت نیروی انسانی ماهر و کارآفرین و همچنین معرفی نیروی کار متخصص به صنایع و دستگاههای اجرایی و همچنین تاکید دکتر طهرانچی بر تقویت مهارت آموزی نظام نامه ای تصویب شد تا ضعف مهارت آموزی مرتفع شود و شاهد کاهش فارغ التحصیلان بیکار باشیم.
وی دید حوزه معاونت مهارتی را گسترش آموزش فنی و حرفه ای بیان و اظهار کرد: براساس آمایش هر شهرستان رشته ها اختصاص می یابد و پایش از مجموعه رشته های متناسب با بازار کار صورت می گیرد.
سرپرست امور راهبری و پایش در ادامه به لزوم راه اندازی مدرسه عالی مهارتی در صورت فعالیت دانشگاه ها در زمینه ای خاص اشاره کرد و از مزایای فعالیت کاربنیان و اختصاص سهم ۵۰ درصدی به مشارکت کنندگان و افراد صاحب ایده در راستای استفاده مؤثر و بهینه از فضاها و امکانات گفت.
شاه حسینی بر درخواست رشته مبتنی بر پتانسیل هر منطقه و دانشگاه و بهره گیری از مرکز مدیریت مهارت آموزی و مشاوره شغلی (TMC) و سایت های مانند مزیت سنجی شغلی کمیته امداد امام خمینی (ره) تاکید کرد و افزود: از دیگر برنامه ها و فعالیت های در دستور کار سرباز مهارتی برای آموزش مهارت به بسیجیان و تاسیس هنرستان فنی و کاردانش است.
وی همچنین تعامل دانشگاه ها با مسئولان را ضروری دانست و همکاری دانشگاه ها را با نهادها و اداره ها برای پیشبرد اهداف مهم ارزیابی کرد.
در ابتدای این نشست مهدی زارع با اشاره به قدمت واحد لارستان و قرار گرفتن در سطح ۱ دانشگاه های استان به معرفی مراکز پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مرکز خنج از قدیمی ترین مراکز استان است که با کمک خیرین و امکانات متعدد ساخته شده است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با اشاره به ظرفیت های خوب مرکز اوز به سینمای دانشگاه اشاره کرد و خیرساز بودن این دانشگاه و امکانات تعبیه شده در آن را قابل توجه عنوان کرد.
وی در ادامه درباره ظرفیت های دانشگاه آزاد اسلامی گراش و تلاش رییس این مرکز برای ساخت ساختمان و جلب نظر خیرین نکاتی را یادآور شد.
زارع همچنین بر استفاده از پتانسیل و امکانات رشته های مقاطع بالاتر برای جذب و تخصیص رشته های کاردانی تاکید کرد.
سپس غلامعباس واحدپور، رییس دانشکده مهارت و کارآفرینی لارستان، و مراکز حاضر به ارائه گزارشی از دانشگاه های خود پرداختند.
مسئول آموزش دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز نیز که در این نشست حضور داشت از رشته ها و امکانات دانشگاه گفت و پیشنهادی را برای امکان و تسهیل ادامه تحصیل اوزی های خارج از کشور مطرح کرد.
پروانه پدرام با طرح این موضوع که نباید دانشگاه ها را به یک دید نگاه کرد و لازم است با بازدیدهای حضوری به فعالیت های مختلف آن ها در زمینه های مختلف نیز اهمیت داد خواستار توجه به مرکز اوز و تخصیص رشته متناسب با امکانات و نیازهای منطقه شد.
این جلسه که از ساعت ۸:۳۰ روز چهارشنبه ۲۴/۰۹/۱۴۰۰ شروع شده بود در ساعت ۱۰:۴۵ با بازدید از دانشکده مهارت و کارآفرینی لارستان پایان یافت.
لینک کوتاه:
اگر این برنامه ها دردانشگاه آزاد اوز پیاده شود از اقدامات مثبت میتواند تلقی شود
به نظر نمی رسد دانشگاه آزاد به یک نتیجه ویک راهکار مشخص در رابطه با ایجاد رشته های تحصیلی در اوز وسایر مراکز کوچک منطقه رسیده باشد و هر چند صباحی عده ای یک نظر می دهند و می روند و دانشگاهها هم در نوعی بلا تکلیفی می مانند
دانشگاههای خصوصی که دانشگاه آزاد یکی از آنهاست بیشترین دغدغه شان پول در آوردنه ومتاسفانه رشد بی رویه دانشگاههای خصوصی در ایران به آموزش عالی و پژوهش لطمه فراوان وارد کرده است بطوریکه دانشگاههای دولتی که از بودجه دولتی سود میبرندبخاطر کمبود بودجه پژوهشی عملا همپای دانشگاههای خصوصی شده اندوچون سران دانشگاههای خصوصی از دولتیها هستند برای همین حساسیتی جدی برای کاهش دانشگاههای خصوصی نشان نمیدهند ولی بهترین راه برای تحول آموزش عالی تعطیلی دانشگاههای بی پشتوانه وبی امکانات خصوصی و حتی دولتی و یا ادغام آنها در یکدیگر است ودانشگاههای آزاد بخاطر داشتن امکانات وسیع فیزیکی با کم کردن… ادامه »
دانشگاه اوز اگر رشتههای فوق لیسانس مخصوصا حقوق وکامپیوتر داشته باشد به دانشگاههای فعال تبدیل خواهد شد