در آئین نکوداشت کتاب و کتاب خوانی خبر از بهره برداری و تکمیل چندین طرح زیرساختی داده شد
پگاه بالانچی: در آئین نکوداشت هفته کتاب و کتاب خوانی که توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه پایتخت کتاب و چندین ارگان دیگر شهرستان در تالار فردوسی(خیریه شیخ عبدالقادر فقیهی) دانشگاه آزاد اسلامی مرکز اوز برگزار شد، رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی که اجرای برنامه را خودبر عهده داشت از بهره برداری و یا تکمیل در آینده چندین طرح زیرساختی در راستای ترویج کتاب و کتاب خوانی خبر داد.
فروغ هاشمی عنوان کرد: ساخت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با ظرفیت های اداری، تالار اجتماعات و بخش های هنری به همت شیخ عبدالقادر فقیهی و انجمن نواندیشان، تکمیل کتاب خانه عمومی اندیشه اوز شادروان توماج هنری و با همت خدیجه طاهر پیرزاد ، کانون پرورش فکری به بانیت محمد فقیهی، عبدالحمید، محمد و عبدالرحمن خضری، دو طرح کافه کتاب با همکاری و کمک مالی عبدالحمید هنری و شهرداری اوز،
بوستان کتاب فیشور به همت خیر فیشوری منوچهر محمدی آزاد در دست احداث و یا در مرحله بهره برداری قرار دارد.
فرماندار شهرستان در سخنان خود کتاب را میراث بزرگ بشر دانست و عنوان کرد:
شهرستان اوز خوشبختانه به مدد نیکوکاران و پشتیبانی دولت از زیرساخت های مهمی در عرصه کتاب و کتابخوانی برخوردار است.
علی اصغر علی پور با تشکر از حضور معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین از وی خواست کمک شود تا اوز به حق خود برای احراز پایتختی کتاب برسد.
وی افزود:
متاسفانه باید گفت، این شهرستان برای رسیدن به عنوان پایتختی کتاب کشور مظلوم واقع شده است.
فرماندار از دست اندرکاران امر ترویج کتاب شهرستان به خاطر هدف قرار دادن و پوشش خوب کودکان و نوجوانان در امر کتابخوانی و تاسیس باشگاه های متنوع کتاب خوانی قدردانی کرد.
انسیه گلابی، بخشدار مرکزی، نیز طی سخنانی ترویج کتاب و کتاب خوانی را مصداق خورشیدی دانست که فضای پیرامون خود را گرم و روشن می کند و اندیشه ها و کردار افراد را طراوت می بخشد.
فرمانده مقاومت بسیج سپاه اوز قرآن را بزرگترین و اصلی ترین معجزه عالم بشریت دانست و با بیان فرمایش امام باقر(ع) که به باقرالعلوم(شکافنده علم) معروف است عنوان کرد:
انسان همان گونه که به غذا برای سلامتی جسم نیازمند است به غذای روح نیز احتیاج دارد.
فضل اله سلمان پور، خاطرنشان کرد:
برای ترویج کتاب و کتاب خوانی ضرورت دارد شیوه های توزیع و ترویج کتاب خوانی را ابتدا بررسی و آن گاه اجرایی نمود.
وی خوانش کتاب را بسته به آمادگی افراد در سنین و موقعیت های مختلف نیز مرتبط دانست و افزود:
خواندن، آگاهی به دنبال می آورد و انسان را توانا می سازد و به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی مطالعه گر توانا به معنویت توجه می کند.
رییس مجتمع امام شافعی(س) با تأکید بر لزوم تراوش اخلاق نیکو در نتیجه کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: خداوند صرف خواندن و نوشتن را از مخلوق خود انتظار ندارد و بر عمل کامل تأکید میفرماید؛ اگر قلم و مطالعه با اخلاق همراه نباشد نتیجهای جز وقت تلف کردن نخواهد داشت.
شیخ محمدصالح انصاری افزود: خداوند نزول قرآن را با آیاتی مربوط به قلم و خواندن آغاز کرد تا سنگ بنای بشریت باشد. خداوند به قلم قسم میخورد یعنی به آن چیزی که مینویسد تا آموزش را در راستای افزایش آگاهی مخلوق مبنا قرار دهد و قرآن را نازل میکند و از امت میخواهد که بخوانند.(بیشتر بخوانید)
رئیس مجتمع علوم دینی امام شافعی(رض) اوز گفت: خداوند به قلم قسم میخورد یعنی به آن چیزی که مینویسد تا آموزش را در راستای افزایش آگاهی مخلوق مبنا قرار دهد و قرآن را نازل میکند و از امت میخواهد که بخوانند. معنویت برای رسیدن به خداوند است وقتی انسان به خدا رسید به مردم نیز میرسد. اگر نتیجه خواندن با اخلاق همراه باشد راه را درست رفتهایم و در غیر این صورت به قول حافظ: «حافظا علم و ادب ورز که در مجلس شاه / هر که را نیست ادب لایق صحبت نبود»
رییس دبیرخانه پایتخت کتاب اوزاظهارکر: از سال ۱۳۹۵ دایر و از سال ۱۳۹۶ دفتر خود را به صورت رسمی در خانه فرهنگ (سرای زرنگار) خیریه منصور فقیهی نژاد افتتاح کرد. هدف از تشکیل این دبیرخانه مستند سازی فعالیت های حوزه کتاب و کتابخوانی و شرکت در جشنواره سالانه پایتخت کتاب ایران بود.
محسن مهرآوران گفت ما به وسیله مستند سازی، طرح هایی که براساس فعالیت حوزه های مختلف در این ۵ سال تهیه شد، توانستیم در سال ۹۵ و ۹۸ عنوان شهر خلاق کتابخوانی در کشور را کسب کنیم و در سال ۹۶ و ۹۷ بین بیست شهر برتر ایران در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی شناخته شدیم و امسال نیز با ورود به مرحله نهایی و قرار گرفتن بین ۵ شهر برتر کشور امیدواریم که بتوانیم عنوان پایتختی کتاب ایران را از آن خودمان کنیم.
وی خاطر نشان کرد در این ۵ سال بیش از ۹۰ درصد زیرساخت ها و فعالیت ها در حوزه کتاب و کتابخوانی توسط اقشار مختلف جامعه بصورت داوطلبانه و توسط خیرین انجام گرفته است و باید از این بابت تشکر ویژه ای را از این افراد و انجمن ها انجام داد.
مهرآوران با توجه به نبود وقت کافی برای ارائه کلیه طرح های انجام گرفته در این پنج سال فعالیت، به ارائه ی گزارشی از زیرساخت های در حال انجام از سال ۹۹ تا کنون و اهداف کلانی که مستند سازی حول آنها انجام می گرفته پرداخت که عبارت بودند از :
۱) ارتقای رفتار وکردار اجتماعی افراد جامعه با خواندن کتاب های خوب و تاثیر ان در جامعه،۲) افزایش سرانه مطالعه در شهر و کشور و ۳) دسترسی آسان آحاد جامعه به کتاب.
وی در ادامه به چشم انداز ۵ ساله دبیرخانه پرداخت و از دولت و وزارت های تابعه درخواست کرد تا با توجه به آورده خیرین و انجمن ها و مردم، در راه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، آن ها نیز حمایت ها ، تسهیلات و بودجه های بیشتری را به این شهرستان اختصاص دهند.
رئیس دبیرخانه در پایان پیشنهادی را در خصوص آمار مطالعه روزانه مردم و گنجاندن آن در آیتم های سرشماری نفوس پنج ساله سراسر کشور را تقدیم فرماندار شهرستان کرد تا در سال های آتی آمار دقیق تری از سرانه مطالعه در دسترس باشد و در مورد آن تصمیمات بهتری اتخاذ گردد.
سارا سلمان پور عضو باشگاه کتاب خوانی حال خوب یکی دیگر از سخنرانان بود که ضمن ابراز خوشحالی از حضور فعال خود در عرصه کتابخوانی عنوان کرد:
پیش از هر چیز از عارفه هاشمی مدیر این باشگاه قدردانی باید شود که در هر شرایطی و با رعایت بهترین شیوه های بهداشتی اعضا باشگاه را به دورهمی و مطالعه کتاب متعدد تشویق و پشتیبانی کرد.
وی بیان کرد:
خواندن به هر آدمی توانایی می دهد که می تواند قهرمان زندگی خودش باشد.
سلمان پور خاطرنشان کرد:
کتاب باشگاه پنج صبحی ها نوشته رابین شارما نویسنده برجسته کانادایی و با ترجمه فهیمه فتحی به خواننده توان خودباوری بالا می دهد.
در ادامه فیلمی تصویری از سیلوانا سلمان پور شاعر و محقق اوز پخش شد که در رابطه با رونمایی از کتاب رویا در روز نیمه شعبان اثر صدف فصیح نیا(فرزند سیلوانا سلمان پور) و کتاب امواج با ترجمه سیلوانا سلمان پور صحبت کرد.
پایان برنامه توزیع لوح به برگزیدگان مختلف از جمله نیکوکاران بود و انجمن نواندیشان اوز مبلغ یکصد میلیون ریال در راستای برنامه های دبیرخانه پایتخت کتاب برای تامین بخشی از نیازهای آن اهدا نمود.
این آئین از ساعت ۱۰ صبح روز ۲۶ آبان ۱۴۰۰ در تالار فردوسی (خیریه شیخ عبدالقادر فقیهی) برگزار شد و علاوه بر نامبردگان فریدون نامی، رئیس شورای اسلامی ، مسعود کراماتی، شهردار،عبدالعزیز خضری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فوزیه زارع رئیس کتاب خانه های عمومی شهرستان، علمدار ملکی، معاون آموزش و پرورش، فریناز تورانی و الهه مرادی، روسای کتاب خانه های حاج صفیه خضری و بانو و کودک و نوجوان، احمد خضری، شریف بازرگانی و ابراهیم احمدی، مدیران مسئول رسانه های پسین، اوزموزه و اوز امروز، محمدصدیق پیرزاد،، محمد محمودی و ساسان پیرزاد روسای هیئت امنای دانشکاه آزاد اسلامی، دانشکده بهداشت،، راه مربط، جعفر راستگو، رییس سابق شوراهای اسلامی شهرستان و شهر و جمعی دیگر حضور داشتند.
با تشکر از ساسان پیرزاد و فریده ملتفت در ارسال تصاویر
لینک کوتاه:
سلام جناب آقای خضری عزیز
بانی خیر پارک کتاب آقای منوچهر محمدی آزاد
لطفا اصلاح بفرمائید
خوشحال شدم از این جشن فرخنده کتاب و کتابخوانی وتشکر میکنم از خواهران عزیزم استاد سیلوانا سلمانپور و دختر گرامیشان صدف خانم وهمچنین سرکار خانم عارفه هاشمی وخسته نباشید به دست اندرکاران ین مراسم بویژه همکار عزیزم الهه مرادی
با تشکر از دلسوزان برای پیشرفت اوز اما سوال دارم که چرا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اور افتتاح نمیشود قرار بود سال گذشته. دایر شود. مردم منتظر هستند. که اطلاع رسانی گردد
درود بر جناب آقای محمدی آزاد خواهش میکنم با همکاری شورا ودهیارفیشور کمک کنید تا ورودی فیشوربطرف جاده خنج واطراف پارک جنگلی چراغانی بشوند ویک فلکه زیبا جلو پمپ بنزین ساخته بشوند