دانشگاه آزاد اسلامی اوز هارواردی در مقیاس کوچک
.
پروانه پدرام، سردبیر فصل نامه با پیام دانش اوز:
با ۱۰ دلار می توان ناهار یک دانشجو را خرید.
با ۲۵ بار می توان یک بالن برای آزمایشگاه شیمی خرید.
با ۴۰ دلار میتوان سه پایه نقاشی برای هنرمندان یا توپ فوتبال برای ورزشکاران خرید.
حتما آغاز سخن با چنین ارقامی برایتان عجیب به نظر میرسد. این ارقام مربوط به نمونه آگهی جذب کمک های خیریه برای دانشگاه هاروارد است. ترغیب مردم برای کمک به دانشگاهی که شهرت جهانی دارد نکات قابل تاملی دارد.
بسیاری از دانشگاههای جهان به استقلال مالی میاندیشند و در کنار دریافت کمکهای دولتی برای جذب کمک های مردمی موقوفات سرمایهگذاری مشارکت در پروژههای تحقیقاتی و غیره نیز تلاش میکنند.
کمکهای مردمی در مشارکت خیران در دانشگاههای کشورهای مختلف نمودهای متفاوتی دارد.
به عنوان مثال طبق آمارهایی در آمریکا خیرین سالانه میلیاردها دلار به دانشگاههای این کشور کمک میکند.
در کشورهای دیگر نیز چنین آمارهای مشاهده میشود در ایران هم مشارکت های مردمی در دانشگاههای مختلف و به شکل های متفاوت جریان دارد.
شاید از زمانی که دانشگاه به ساختمان جدید انتقال یافت شیوه های مختلفی از کمک های مردمی را شاهد بودیم. کمکهایی که منشاء آنها ارتباط و تعامل با مردم و دولت دانشجویان و فارغالتحصیلان بود. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی اوز از همه نوع کمکی برخوردار بوده است. دانشگاهی که شاید بگویید مبالغه می شود ولی در مقیاس خود هارواردی کوچک است (این مقایسه صرفاً علمی نیست و جنبه های گوناگونی را در بر می گیرد). با دانشگاه های داخلی مقایسه نمیکنیم چون بنابر بعضی جستجوها، آمار ما درباره دانشگاه های ایران کامل و جامع نیست و نیازمند اطلاعات دقیق تر از خود دانشگاهها هستیم.
تا هاروارد شدن فاصله و زمان زیادی داریم ولی اندیشه ها و ایده ها فردای بهتری را برای این مکان علمی نوید میدهند که نتیجه همراهی چهار ضلع مربع اعتماد هستند. رسالت حفظ این اعتماد نه بر دوش ما بلکه بر دوش همه کسانی است که بعد از ما خواهند آمد.
اگر کسی به پایه و اصل خویش بیتوجه باشد بنیانی نخواهد داشت. باید به یاد داشته باشیم از کجا ریشه گرفتیم که شاخههای پرثمر را برای نسلهای بعد نوید دادیم.
نوشتن از چیزی که در حال آمدن است سخت است ولی امید و نگاه رو به جلو پشتوانه ما برای خروج از بحران ها و مشکلات می باشد. چند سال بعد مطالعه مطالبی که در پایگاه خبری و فصلنامه پیام دانش عوض می آید ملموس تر خواهد بود چرا که نگاه ما همزمان به حال و آینده است.
هر دانشجو، فارغ التحصیل و استادی که پا به این مکان میگذارد آن را خانه دوم خود می داند و برای اعتبار و پویایی آن میکوشد.
امیدواریم دانشجویان و استادان جوان ما به آن خودباوری برسند که این مکان متعلق به خود آنان است و همه امکانات برای پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی و حتی کارآفرینی شان در دسترس و آماده می باشد.
و در صورتی که نیاز به تکمیل یا افزودن بخش دیگری نیز باشد با راهنمایی خود آنان برنامهریزیهای لازم صورت میگیرد.
با افتخار میگوییم که تالارها و بخشهای مختلف دانشگاه ثمرهی ایدهها، پیشنهادها و طرحهای دانشجویان و استادان و افرادی است که در تعامل با این محیط علمی بوده اند و مجموعه دانشگاه راه های بسیاری را برای برآورده کردن خواستههای دانشجویان و استادان حال و آینده و حتی عموم مردم پیموده است.
استعدادها را ارج می نهیم و به امید رسیدن به دستاوردهای ارزشمند علمی و فرهنگی می کوشیم.
منبع: سخن سردبیر، شماره ۱۳ و ۱۴ فصل نامه با پیام دانش اوز
لینک کوتاه:
با تمام احترامی که برای مجموعه دانشگاه ازاد اوز دارم اما مقایسه دانشگاه ازاد اوز بایکی از بزرگترین ومهم ترین دانشگاههای جهان یک قیاس مع الفارق است مثل اینکه یک شاعر محلی را با فردوسی مقایسه کنید هر چند بگویید در مقیاس کوچک به طور کلی دانشگاه ازاد اوز را باید با مراکز هم سطح خودش مقایسه نمایید حتی با بسیاری از واحدهای منطقه هم نمیشود مقایسه نمود موفق باشید
کاملا با نظر ایشان موافقم. …چنین مقایسهای نه تنها سودمند نیست حتی باعث می شود سطح و ارزش دانشگاه اوز پایین جلوه کند . و چنین اغراق گویی برای یک دانشگاه که سابقه اش به کمتر از ۱۰ سال نمی رسد شهرت و سطح علمی یک دانشگاهی که شهرت جهانی دارد را زیر سوال می برد.
این چه گونه مقایسه ای است دانشگاه ازاد اوز کجا ودانشگاه هاروارد امریکا لطفا دراین موارد دقت بیشتر بکنیم تا مخاطبین دچار سو تفاهم نشوند لا اقل خودمان را با گراش وخنج و….مقایسه نماییم البته من به دانشگاه هم مقدار کمی کمک کرده ام اما ازین نوشتارها متعجب شدم
جایی نخواندم که استاد محترم خانم پدرام دانشگاه اوز را به دانشگاه هاروارد امریکا ویا حتی دانشگاههای ایران تشبیه و مقایسه کرده باشند ولی ایشان چنین هدفی را دنبال میکنتد و مقاله ایشان چیزی بیشتر از بیان آرزویشان نیست دررابطه با کیفیت آموزشی دانشگاههای اوز نه آزاد بلکه بقیه دانشگاههای اوز و لار درسطحی نیستند که دانشکاه واقعی بحساب بیایند بنابراین اگر مایل بدانشگاه درست وحسابی هستیم بایستی سه دانشگاه ودانشکده اوز درهمانجاییکه هستند یکی شوند خیرین لااقل ۱۰ درصد بودجه سالیانه دانشگاه هاروارد برای آن تامین کنند تا بتوانند حرفی برای گفتن داشته باشند حداقل با زبان وقلم حقشناسی… ادامه »
درود خداوند بر همه خیرین عزیز که این دانشگاه زیبا با آن مسجددزیبا در اول شهرمان بنا نهادند خیر دانشکاه آزادبه هنه رسیده الحمدالله