ستاد بزرگداشت ارتقای شهرستانی اوز در آزمونی تجربه نشده
.
عبدالعزیز خضری:
هر جشن و آئینی می آید و باز در مناسبت دیگر برپا و تکرار می شود پس نگاه جامعه به آئین ها نبایستی گذرا باشد و این گونه پنداشته شود حال که مراسم به پایان رسید بقیه کارها را به خود مسئولان بسپاریم و کنار برویم.
منطقا، آئین ها را می توان به کلاس درس بزرگی تشبیه کرد که در آن بایستی آموخت و چنان چه مدیران عالی، میانی و سطح بر نقش راهبردی نهادهای مدنی استوار می ماندند تا نمایندگان جامعه به ویژه فعالان در صحنه باقی بمانند و با ارتقای تجارب بر مطالبه گری خود نیز بیافزایند، همواره می توان به پرپایی نکوداشت ها همراه با سازندگی امیدوار شد.
نگارنده که فعالیت رسانه ای نیز دارد بر این باور هست، بایستی روحیه مطالبه گری همراه با پرسیدن را در افراد جامعه تقویت کرد و در چنین وضعیتی مدیران در هر سطحی مورد نظارت عالمانه قرار خواهند داشت.
نویسنده با این نگرش، خود را نامزد پذیرش احراز دبیر ستاد نکوداشت ارتقای شهرستان کرد که برای بار اول برگزار و تجربه می شد و ابراهیم احمدی گفته بود وی نیز نامزد بوده است اما به نفع راقم انصراف داده است. به هر حال اجماع حاضران از جمله بخشدار، عضو هیات رییسه شورای اسلامی استان، رئیس و دیگر اعضای شورای اسلامی با اعتماد مسئولیتی را واگذار کردند و وظیفه اعتماد گرفته بر آن بود که به خوبی جواب اعتماد را بدهد و این مهم با وجود مطبوعات آزاد و برخورداری صاحبان اندیشه هرتشکل مردم نهاد می تواند سالم وبه شکل فراگیر وظایف مربوطه را انجام دهد.
در این صورت به نظارت در حد اعلا، بسط اخلاق اجتماعی، در حاشیه قرار گرفتن عوامل ناکارآمد و مهم تر از همه مبارزه همگانی با فساد مالی کمک شایان می شود.
طبق فراخوان در گروه واتس آپی، ستاد بزرگداشت ارتقا روز ۲۹ مهرماه۱۳۹۸ که ۱۳نفر بیشتر نیامده بودند و چون قبلا خاطر نشان شده بود ستاد مدت محدودی مسئولیت دارد و بعد از مراسم منحل می شود بنابراین از اعضا خواسته شد با علاقمندی حاضرو کسی را جای خود معرفی نکنند و مصوبات با نصف به اضافه یک با هر تعداد شرکت کننده اجرایی شود.
بعضا از جمله بعضی مسئولان شاید روزهای اول نمی خواستند جلسه راجدی بگیرند ولی کسانی که متعهد بودند تا پایان نشست های ستاد به موقع حاضر و مسئولان نیزروزهای پایانی می آمدند و همراهی می کردند.
در نشست روز اول مقرر شد: روز ۱۹ آبان که با میلاد پیامبر اکرم(ص) و آغاز هفته وحدت مصادف بود صبح مراسم میلادو شب آیین نکوداشت باشد و دیداراز روستاهای شهرستان و بیشتر مراکز دهستان وهمچنین شهرستان مادر در دستور کار قرار بگیرد.
ستاد که با برگزاری جلسات دوره ای در ادارات مختلف مخالفت کرده بود، روز ۳۰ مهرماه دومین نشست را راس ساعت ۱۳ با تلاوت قرآن توسط محمد وحدانی در تالار بخشداری برگزار کرد.
روز اول به اعضا گفته شده بود جلسه به موقع شروع و به خاطر دیر آمدن و هر دلیل دیگر به تاخیر نمی افتد. خوشبختانه رعایت شد و تا پایان ادامه یافت.
در گام دوم تصمیم گیری ستاد با رای لرزان(چرا رای لرزان چون نصف به نصف به برپایی مراسم دربوستان نوروز و ورزشگاه شهدا نظر داده بودند و از آن جایی که رای بالاتری مقام مسئول به انتخاب بوستان نوروز بود) تصویب شد محل برگزاری مراسم نکودداشت در بوستان نوروز و ساعت ۲۰ زمان آغاز آن وروز۱۹آبان باشد.
همچنین مقرر شد مراسم میلاد پیامبر(ص) در مسجد مصلی برپا و اضافه شد از مهمانان با ناهار پذیرایی شود. البته این دل مشغولی بود که مهمانان پس از صرف ناهار تا ساعت ۲۰ چکار کنند و دراین حالت ضرورت پذیرایی شام نیز هست.
از دیگر مصوبات عذرخواهی از اعضایی که ۴ جلسه متوالی یا متناوب شرکت نمی کردند و اضافه شدن نوازاله مختاری و سیدیوسف حسینی به عنوان اعضای جدید، رفتن علاقمندان به فیشور برای دیدار و گفتگو با مسئولان و معتمدان و شرکت دبیر و منشی ستاد در نشست کارگروه ارتقای مالی در منزل حسین حسین نیا به منظور گفتگوی بیشتر به منظور بررسی نوع غذا، تعداد و کسانی که بایستی دعوت شوند بود.
جلسات به گونه ای پیش می رفت که بیش از یک ساعت زمان نگیرد.
دوستداران که قابل ملاحظه بودند، طبق قرار برای رفتن به فیشور در میدان امام شافعی(رض) حاضر و راس ساعت تعیینی ۱۹:۳۰ در منزل میزبان فرزند مرحوم نعمت سلیمانی نشسته بودند.
نگارنده آغاز کننده صحبت، محمود محبی، جعفر راستگو، احمد خضری، محمدصدیق پیرزاد، عبداله معصوم نژاد ادامه دهنده بودند و در جواب حاج شیخ محمدعزیز حنیفی امام جمعه، مهندس شاکر عبدی رییس شورای بخش و دیگران در رابطه با حق پایمال شده مردم دهستان فیشور برای بخش شدن نکاتی را خاطرنشان کردند.
سخنرانان مهمان، اظهار کردند در تصمیم گیری تقسیمات کشوری، کسانی از اوز صاحب نظر بوده اند که از قدرت لازم برای دخالت در تقسیم بندی منطقه و انتخاب بخش یا دهستان برخوردار نبوده اند.
واقعیت امر نیز چنین بود و از آن جایی که با احمد خضری ودر نگارش طرح توجیهی بعضآ درارتباط بودم، وی هرتلاشی که از دیستش برمی آمد برای بخش شدن فیشور، صورت می داد.
با این حال مهمانان با تاکید ابراز داشتند قلبا مایل به ارتقای فیشور هستند، زیرا بر شان شهرستان نوپا می افزاید و یادآور شدند بی تردید آن چه از عهده شان بربیاید برای بخش شدن فیشور کوتاهی نخواهند داشت.
این نشست یک و نیم ساعته که جمعی ۲۵ نفره از اوز شرکت کرده بودند با خوشرویی خاتمه یافت ولی این دغدغه اهالی فیشور لازم است توسط فرماندار، شوراهای شهرستان و شهر جدی گرفته شودو با کمک خود فعالان فیشور و کارشناسان تمهیدات لازم انجام شود.
به نقل از کارشناسان در وضعیت موجود از نظر جغرافیایی نمی شود کاری کرد مگر مواد و تبصره قانونی در وزارت کشور باشد که بشود با استناد به آن اقدامی کرد.
ساعت ۱۳ روز اول آبان ماه ۹۸ سومین گردهم آیی شکل گرفت.
شیخ محمدصالح انصاری رئیس مجتمع علوم دینی اوز از حاضران جلسه بود.
وی در حالی که با تاخیر حاضر شده بود از رعایت زمان شروع جلسه ابراز خشنودی و اظهار کرد: خوشحال هستم که نشست با نظم وبه موقع شروع شده وقرار است بشود وتوصیه نمود جشن نکوداشت با رعایت حفظ شان مردم برپا گردد.
همچنین در نشست مصوب شد مراسم ولادت پیامبر اکرم(ص) و آغاز هفته وحدت به خاطر تقارن بامراسم بزرگداشت ارتقا با هماهنگی ستاد برگزار و مقررداشت هیات رئیسه ستاد با کارگروه های ارتقا جداگانه نشست مشترک ترتیب دهند و دیگر اعضا می توانند در صورت تمایل در آن شرکت کنند.
شب روز اول آبان دو نشست با کارگروه های مالی ارتقاء و تدارکات در منزل حسین حسین نیا و تالار بخشداری در ساعت های ۱۹ و ۲۰ تشکیل شد و بر حضور هیأت رئیسه ستاد در هر دو تاکید شده بود.
در منزل حسین نیا علاوه بر اعضای کارگروه مالی(هدایت اله نامی، آجی مزرعی، امین سعیدی، محمدرفیع نامی، مومن مولوی، حاج محمد وحدانی)، مهندس فرهاد رحمان زاده و فریبا صالحی از اعضای شورای اسلامی، ابراهیم احمدی و نگارنده (منشی و دبیر ستاد)نیز حضور داشتند.
هدف رسیدن به توافقی برای بررسی نوع غذا، تعداد مدعوین و تهیه کننده غذا و محل پذیرایی بود که خوشبختانه بدون دست آورد نبود و این بار مثبت داشت که جمعی مسئول اجماعی کرده بودند و چنین اجماعی در نشست یک ساعته نتیجه گیری را بهتر می کرد.
از مهمانان با شامی که در رستوران سنتی نریمان تهیه شده بود پذیرایی و نگارنده به دلیل عجله ای که برای شرکت در جلسه کارگروه تدارکات داشت زودتر بیرون آمد، هرچند، با تاخیر ولی به اعضای گروه که جمع زیادی حضور یافته بودند پیوست و دقایقی بعد ابراهیم احمدی هم آمد.
کارگروه تدارکات با حضور احمد خضری از اعضای ستاد، جلسه را شروع کرده بود.
نشست پربار و حاضران از انگیزه بالایی برخوردار بودند گرداننده گروه تدارکات احمد قائدی، فریدون نامی، فایزه رضایی و ناطقان بیشترمحمد فروغی و محمد صادق قاسمی البته همراه با ارائه پیشنهاد بودند.
از مهندس فریدون نامی از زمان ساخت مسجد خاتم الانبیاء(ص) بیمارستان امیدوار و کمک موثرش در نقل و انتقال محل ساختمان سابق به فعلی دانشگاه و از فایزه رضایی به خاطر گزارش نویسی های ارزنده شناخت نزدیک داشتم اما سایرین تنها بر می گشت به ارتباطات درنشریه عصر و پسین اوزو کلامی .
نام بردن افراد پیش گفت، بیشتر به خاطر محوریت بودن است و گرنه اکثرا به ابراز دیدگاه پرداختند. ویژگی شرکت کنندگان از آن جهت قابل توجه بود که برای انجام هر برنامه ای اعلام آمادگی می کردند.
تعیین وظایف کارگروه تدارکات و تعریف کارگروه تشریفات به خاطر پرهیز از موازی کاری که باعث افت برنامه ریزی می شود و تامین به موقع هر هزینه مالی که کارگروه ها صورت می دهند از جمله جمع بندی های نتیجه نشست بود.
بعضا در خصوص برگزاری برنامه های خودجوش گروه ها سوال داشتند که مستند به مصوبه سومین نشست ستاد جواب داده شد هر برنامه ای با هماهنگی ستاد و در روز مراسم بایستی باشد.
البته چنین تصمیم گیری با توجه به این که رئیس ستاد در جلسات نکرده بود و به متقاضیان برای برپایی مراسم چراغ سبز نشان می داد به سادگی نوشتن نبود با این حال جواب منفی بود زیرا برای پیشبرد هر برنامه دوری کردن از تصمیمات احساسی و تغییرات پی در پی مصوبات لازم است.
همان گونه که در مقدمه این گزارش آورده شد اعضای ستاد جمعی خودجوش و فعال بودند که ضرورت داشت علاوه بر آن که مصمم به انجام کاری ملی برای زادگاه باشند روند کار ایجاب می کرد با چهارچوب تشکیلاتی بیشتر هماهنگ شوند و خوشبختانه بدنه ستاد و کارگروه ها، اکثرا در تشکل های مردم نهاد خدمت رسانی خوبی را تجربه کرده بودند با وجودی که بعضا از اجرای ضوابط در جلسات به ویژه کمتر حرف زدن وسرعت در تصمیم گیری رنجیده خاطر می شدند اما نهایتا رضایت خاطر داشتند.
لینک کوتاه:
دیدگاه بگذارید