مواردی که مهریه به زن تعلق نمیگیرد
وکیل پایه یک دادگستری با اشاره بهتصویب قانون حمایت از خانواده در سال ۹۲ گفت: در صورتیکه مرد ۱۱۰ سکه از مهریه همسرش را بپردازد، وصول بیشتر از ۱۱۰ سکه، منوط به اثبات توانایی مالی مرد، از سوی زوجه است.
علی عابدینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره اینکه طبق قانون در چه مواردی مهریه به زن تعلق نمیگیرد، اظهار کرد: زن در همه حال مالک کل مهریه است و مرد نمیتواند تحت هیچشرایطی از پرداخت مهریه طفره برود.
وی اضافه کرد: البته در مواردی با تجویز قانون ممکن است، میزان مهریه تغییر کند اما این موارد استثنایی بوده و در اختیار زن و مرد نیست.
این وکیل دادگستری با اشاره به موارد ذکر شده برای کاهش مهریه در قانون گفت: برای مثال اگر زوجین عقد کرده باشند اما بین آنها، روابط زناشویی محقق نشده باشد و به اصطلاح غیرحقوقی، عروسی نکرده باشند، در صورت طلاق، تنها نیمی از مهریه به زن تعلق میگیرد. البته اگر روابط زناشویی محقق شده باشد، کل مهریه باید به زن پرداخت شود.
عابدینی، به موضوع بطلان نکاح هم اشاره کرد و گفت: همچنین اگر بهدلیل شرعی یا قانونی، نکاح باطل شود یا پیش از رابطه زناشویی فسخ شود، در اینصورت مهریهای به زن تعلق نمیگیرد؛ زیرا عقد از ابتدا باطل بوده، و بنابراین نکاحی نبوده که بهواسطه آن، زن مستحق مهریه باشد. البته این موارد، بسیار نادر است و احتمال رخ دادن آن هم پایین است.
وی، با بیان اینکه گذشت از مهریه توسط زن یکی دیگر از مواردی است که دیگر ذمه مرد را از پرداخت مهریه معاف میکند، افزود: در برخی از انواع طلاقها نظیر طلاق خلع و مبارات، گذشت از مهریه توسط زن در قانون پیشبینی شده است. همچنین در عمده طلاقهای توافقی، زن از تمام یا بخشی از مهریه گذشت میکند و شوهر هم، زن را طلاق میدهد که در این موارد، دیگر پرداخت مهریه، وجود ندارد.
وکیل پایه یک دادگستری در پاسخ بهسوال دیگری در خصوص اینکه آیا در قانون حداکثر مهریه یا تعداد سکه درنظر گرفته شده است یا خیر عنوان کرد: در قانون حمایت از خانواده که در سال ۹۲ برای کنترل میزان مهریه و پیشگیری از بروز مشکلات بین زوجین به تصویب رسید بهطور خاص بهموارد مختلف و مشکلات زوجین پرداخته است. متاسفانه درحال حاضر عدهای از افراد برای کسب درآمد اقدام به انعقاد عقدنامه میکنند و بلافاصله قصد طلاق گرفتن دارند تا به مهریه خود برسند، لذا نمایندگان مجلس قانونی را تحت عنوان درنظر گرفتن شرایط اقتصادی مرد پیشبینی کردهاند که بر اساس آن، فقط تا ۱۱۰ سکه مهریه میتوان مرد را حبس کرد و برای میزان بیشتر از ۱۱۰ سکه، دیگر امکان حبس مرد، وجود ندارد. همچنین اگر مرد ۱۱۰ سکه را به همسرش پرداخت کند، برای بیشتر از این مقدار، زوجه باید دارایی و توانایی مالی مرد را اثبات کند.
منبع:آنا
لینک کوتاه:
خیلی مطلبی خوبی گذاشتید بنظر من اکثریت زنان دنبال چنین اطلاعاتی هستند
اگر قرار باشد عدالت جنسیتی بین زن ومرد وجود داشته باشدبایستی زنان تمام حقوق یکمرد داشته باشد وزن حق داشته باشد مرد خودرا طلاق دهد
دستتان درد نکند مطلب خوبیه که درسایتذلشتید
مثل همیشه مطالب خواندنی وجالبی درسایت میگذارید هرچند من معتقد به آزادی عمل بیشتر زنان هستم ولی نه بتندی نظر ناشناس اگر قانون مورد نظر ایشان بخواهد اجرا شود شاید۹۰/ازدواجها بطلاق منجر گردد
انتشار اینگونه خبر موجب میشود که بر مشکلات و اختلافات خانوادگی افزوده شو و حرص و ولع در بعضی افراد ایجاد میکند. با توجه به مشکلات بیکاری و گرانی و وجود اختلافات خانوادگی بهتر است به انتشار مطالب مفیدتر شاد آورتر و سازنده تر و ایجاد نوآوری و اشتغال زا اقدام شود
خیلی زن وشوهر ها هستند کاری بکار هم ندارند هرکس کار خودش میکند
هرکامنتی درست نیست بالا بیارید بدآموزی ایجاد میکند
بنظر من باید مشکلات زندگی زناشویی هرچه بیشتر مطرح وعلنی شود تا راهی برای حل مشکلات پیدا شود
آقای حمید کمال خدا خیرت دهد
متاسفانه چرا همیشه آقایون در زندگی مشترک مقصر معرفی میشن درحالیکه زنها دربیشتر اختلافات تقصیر دارن
خداکند زن وشوهر درزندگی باهم خوب باشند وگرنه پول ومهریه واینجور چیزها هیچ ارزشی ندارند