مهندس عبدالرضا خلیلی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در گفتوگو با پولنیوز در این باره اظهار داشت:

رعایت روشهای صحیح مصرف آب و پرهیز از مصارف بالا بهویژه در ساعات اوج مصرف، امکان برخورداری از آب را برای سایر شهروندان نیز فراهم میکند.
وی افزود: برای مواجه نشدن با کمبود فشار و یا قطع آب باید در مصرف آب صرفهجویی کرد و هنگام نظافت منزل در روزهای پایانی سال نیز باید به مصرف بهینه آب روی آورد و از مصارف غیرضروری همچون شستوشوی فرش و اتومبیل در منزل و نیز شستوشوی حیاط و پیاده روهای مقابل مغازهها و منازل و… خودداری کرد.
به گفته خلیلی، میانگین بارندگی در کشور ما یکسوم میانگین جهانی است ولی میانگین سرانه مصرف آب در کشور دوبرابر میانگین سرانه مصرف آب مردم دنیا است.

تشدید وخامت بحران آب
هـر کشوری ۵۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر شونده (قابل جبران با بارندگی) خود را مصرف کند با بحران مواجه است در حالی که ما ۷۵ درصد منابع آب تجدیدپذیر شونده خود را مصرف می کنیم.
وی با بیان اینکه براساس آمارهای جهانی از نظر مدیریت منابع آب در جایگاه ۱۳۱ جهان قرار داریم، ادامه داد: صرفهجویی در مصرف آب ضرورتی است برای تمام روزها و فصلها و تنها با عزم ملی و همگانی در استفاده درست از آب در بخشهای خانگی، کشاورزی و صنعت میتوانیم با مشکل کمآبی و پدیده خشکسالی مقابله کنیم.
روز جهانی آب
وی در بخش دیگری از این گفتگو دریاره روز جهانی آب گفت: بخش آب سازمان ملل متحد شعار روز جهانی آب (دوم فروردین مصادف با ۲۲ مارس) را در سال ۲۰۱۶ آب و مشاغل اعلام کرده است.
خلیلی افزود: با بحرانی شدن کمبود آب در کشور، این سوال پیش میآید که مشاغل پایه و خرد که وابستگی شدید به مصرف آب دارند، این کمبود را چگونه باید جبران کنند و آیا طرحهایی برای آبرسانی از آبهای آزاد و یا تغییر در شیوه کاری برای آنها پیش بینی شده است و آیا این بحران در مقابل معضل بیکاری درکشور، شرایط را سختتر نخواهد کرد؟
به گفته وی، شاغلان در کارخانههای بزرگ فولاد و مس، نیروگاههای بخاری، آتشنشانی، کارواشها، استخرها، فرششوییها و دهها شغل دیگر که وابستگی به مصرف بالای آب دارند، درصورت استمرار روند خشکسالی سراسری، نخواهند توانست به کارهای خود ادامه دهند. از این رو باید با بهرهگیری از فناوریهای روز و مکانیزاسیون گسترده، مصرف آب را در این بخشها به حداقل ممکن رساند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی ادامه داد: امسال برای نخستین بار در کشور روز ملی آب در مورخ سیزدهم اسفند ماه جاری تعیین و کنفرانسهای تخصصی در این روز برگزار شد تا تعطیلی دوم فروردین ماه نوروز ۹۵ مانع اجرای برنامه های پیشبینی شده و لازم نشود.
دیدگاه بگذارید
عامل این بحران بی آبی خود دولت است متاسفانه بی برنامگی در دادن پروانه آب به افراد متفرقه باعث کم شدن فاحش منابع زیرزمینی گردیده ودرسالهای آینده بیشتر از این با بحران مواجه خواهیم شد
مملکتی که مثل آب خوردن درآن اختلاس میشود ومعلوم نیست مجرمان چطوری توانستند این همه اختلاس کنند دیگر نباید نگران رعایت صحیح مصرف کردن یا نکردن آب آب باشیم وقتی مسئولین ما اینگونه به مسایل کشور بیتوجهی داشته باشند وجوابگدیی وجود نداشته باشد نباید از خداوند طلب یاری زیادی داشته باشیم