به گزارش عصر ایران اول بار گروه بینالملل شفقنا، پایگاه اینترنتی دانشگاه کالیفرنیا در دیویس با انتشار این خبر مستند به بیانیه دفتر رییس دانشگاه اعلام کرده بود:

مبلغ اهدا شده از سوی خانم بیتا دریاباری، به عنوان پژوهانه (گرنت پژوهشی) به آن دسته از پژوهشگران این دانشگاه اختصاص می یابد که در گسترهٔ زبان و ادب فارسی فعالبت می کنند.
دانشگاه کالیفرنیا که در شهر دیویس واقع است در سال ۱۹۰۵ تاسیس شده و در رده بندی معتبر تایمز در حال حاضر پنجاه و پنجمین دانشگاه برتر جهان به شمار می رود.
بیتا دریاباری کیست؟
وی پیش تر نیز اقدام به کمک شش و نیم میلیون دلاری به دانشگاه استنفورد برای پژوهشهای ایرانشناسی و همچنین «جایزه ادبی بیتا» کرد که در سال ۲۰۰۸ راهاندازی شده و تاکنون به نامدارانی چون سیمین بهبهانی، گلی ترقی، محمدرضا شجریان، بهرام بیضایی و هوشنگ سیحون داده شده است.
افزون بر اینها، او در سال ۲۰۰۹ به «موزه بریتانیا» و «بنیاد میراث ایران» یاری داد تا یکی از برجستهترین برنامههای این موزه به نام نمایشگاه «شاه عباس صفوی» در لندن برپا شود تا جهانیان با ایران روزگارِ صفوی آشنا شوند.
روزنامه قانون نیز در ایران هم به تازگی با او گفت و گو کرد و به نقل از او نوشت:
«از سال ۲۰۰۷ به اینسو با دانشگاه استنفورد همکاری میکنم. آقای حمید مقدم با کمک ۱۰ میلیون دلاریشان، بخش ایرانشناسی این دانشکده را بنیاد گذاشتهاند و من نیز در این بخش،«جایزه بیتا» را راهاندازی کردهام که هر ساله به یکی از نامداران فرهنگ و هنر ایران داده میشود.
این تجربه کمک کرد تا با پژوهشگران دیگر آشنا شوم. یادم هست که برای پروفسور دیویس که ۱۰ سال روی«ویس و رامین» پژوهش، و ترجمهای هم از آن به انگلیسی منتشر کرده است، سخنرانی یی گذاشتیم. توسط او با پژوهشهای پروفسور ملویل و مرکز شاهنامه آشنا شدم. در سفرهایی که به لندن داشتم، این شانس را آوردم که با پروفسور ملویل و همسرشان فیروزه عبدلاوا که روسی است؛ اما علاقه بسیاری به زبان فارسی و شاهنامه دارد، آشنا شوم.
شاید جالب باشد که بگویم این دو، نزدیکِ ۲۰ سال پیش در ایران و در برنامهای مربوط به شاهنامه با هم آشنا شدند و با یکدیگر ازدواج کردند. این زوج ایرانپژوه، اکنون در کمبریج در پروژه شاهنامه با یکدیگر همکاری میکنند و من سال گذشته، دخترم را که زاده آمریکاست و فارسیاش چنان که باید و شاید کامل نیست، تشویق کردم تا در کنار این زوج، کارآموزی کند تا با فرهنگ خودمان بیش از پیش آشنا شود و من از این طریق با پروژه شاهنامه و همچنین پژوهشهای پروفسور ملویل بیشتر آشنا شدم و از آنجا که آنان برای ادامه پژوهشهایشان به کمک مالی نیاز داشتند و حتی دانشگاه کمبریج تهدید به قطع این پژوهشها کرده بود، بر آن شدم تا به این پروژه کمک کنم.
این را هم باید در نظر آورد که دانشکده پمبرک که پیشینهای ۶۰۰ ساله دارد، یکی از ۳۱ دانشکده دانشگاه کمبریج است که کارنامهای برجسته در ایرانشناسی دارد.»
روزنامه اطلاعات بین الملل هم با انعکاس همین مصاحبه و در بخش دیگری به نقل از او نوشت:
«خانواده من، خانوادهای فرهنگ دوستاند. ما همچنین با زندهیادان محمد معین (مردی که همه زندگیاش را وقف فرهنگ ایران و زبان فارسی کرد) و محمدعلی امیرجاهد (شاعر و تصنیفساز برجسته) خویشاوندی داریم.
خودِ من نیز از کودکی، علاقه زیادی به شعر و هنر، به ویژه موسیقی و نقاشی داشتم. از ۱۶ سالگی هم که به آمریکا مهاجرت کردم، موسیقی در زندگیام جریان داشته است. همه اینها، مرا به فرهنگ و هنر از دوران کودکی علاقهمند کرده است.»
این نکته هم قابل یادآوری است که بیتا دریاباری همسر سابق امید کردستانی از مدیران ارشد پیشین گوگل است.
منبع: عصر ایران
دیدگاه بگذارید
خیلی خواندنی است زنی ایرانی ساکن آمریکا چنین پولهایی برای ترویج وشناساندن عظمت زبان فارسی اختصاص دهد از راه دور برایش دعا میکنم
آقای خضری شمادردبی هستید ایندفعه گزارش دیدار کار وعالی خودرا در پیام دانش انعکاس نمی دهید بجایی رسیده آید یا نه
خداوند علاوه بزیبایی که به بندگانش میدهد ثروت هم میدهد نمیدانم اگر این زیبارو درایران مانده بود آیا تو این سن زیبا باقی مانده بود
درود بر این بانوی سرافراز ایرانی که همیشه بیاد وطن و ایرانیان وهموطنانش هست درود بر این غیرت وشرافت
بیدلیل نبوده که حضرت پیامبر اعظم فرمودهاند بهشت زیر پای زنان (مادران)است زنان درهر زمینه انسانی پیشگامی دارند ولی متاسفانه بخاطر تسلط مردان کارزنان آنطور که بایسته است دیده نمی شوند درودفراوان به این بانوی گرانقدر ایرانی
سپاس فراوان به خانم خیر محترم ایرانی مایه فخر ایرانیان در گوشه گوشه جهان هستند
مثل فلفل نبین چه ریزه بشکن ببین چه تیزه باید در جواب آنهاییکه فقط بزیبایی این خانم محترم توجه می کنند،آورد ما چکار بزیبایی این زن داریم اصلا مگر ما زیبایی را فقط باید درچهره ببینیم در صورتیکه این سیرت درونی انسان است که از او زیبا میسازد ما خیلی زنهای زیبای ثروتمند سراغ داریم که حاضر نیستند هزار تک تومنی درراه خیر خرج کنند ولی هستند زنانی شاید بظاهر چهره زیبا نداشته باشند دارای خیر وخیرات ویا عاملان خیر هستند پس بایستی ما به نفس کار ونیت خوب این خانم نظر داشته باشیم
ممنون از یعقوب به حق نوشته است
زبان پارسی را پاس بداریم همانطور که این زن دانشمند در خارج از وطن پاسدار زبان مادری خودش بوده وما باید علاوه بر آنکه زبان شیرین فارسی را پاس میداریم به همان میزان بایستی زبان محلی خودرا نیز پاسداری کنیم
درپیرامون سخنان رییس دانشگاه آقای عزیز خضری که چندین روزه که دردبی بحضور نیکمردان میرسد وبا تشریح موقعیت دانشگاه آزاد اوز درخواست کمک مالی میکند واز پشتیبانی ثروتمندان ملل دنیا از دانشگاههای کشورشان صحبت میکند وخواهان توجه ویژه توانگران از دانشگاه دارد نظری فی الواقع سنجیده وبجا که لازم است همه به آن توجه داشته باشند واز ایشان حمایت کنند ایشان با صبوری خاصی که دارند از کمکهای خیرین ابرار رضایت میکنند ولی همه باید بپذیریم برای داشتن دانشگاهی فی الواقع دانشگاه لازم است حمایت های مالی گستردهای بعمل آید در غیر اینصورت کمک های موردی در مرور زمان کاربردش… ادامه »
من بشخص عزیز خضری که کارهای بزرگی کرده است چیزی نمی گویم اما پول بی حساب وکتابی به دانشگاهها داده شده که لازم نبوده است منکر زحمات عزیز خضری نیستم ولی از ایشان با توجه به تجربه انتظار میرفت وارد تاسیس دانشگاه آزاد نمی شدند مگر قبل از تاسیس دانشگاه پیام نور
باکامنت حمید موافق هستم دخترم دانشگاه آزاد اوز درس می خواند همه از اوز درآن مشغول بکار هستند لازم است بیشتر حمایت بشوند