مشارکت عمومیرابه دستاورد تبدیل کنیم
در سالیان گذشته در حاشیه جلسات یا محافلی که برگزارمی شد بارها می شنیدیم که «در اوز عده معدودی دغدغه ی پیشرفت دارند». اگر این حرف صحیح بود باید آن را به عنوان یک نقطه ضعف و تهدید محسوب کرد زیرا عده ی محدود توان به حرکت درآوردن چرخ پیشرفت را نخواهند داشت.
از نیمه دوم سال۹۱ با مطرح شدن انتخابات شورای اسلامی چهارم شهر و روستا به مرور شاهد فعال شدن گروه های مختلف درون شهر بودیم و اوج این حضور فعالانه را در ثبت نام نامزدهای شورا، بازه ی زمانی تبلیغات انتخابات به ویژه در۲۴ خرداد ماه روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا شاهد بودیم که در حقیقت خط بطلانی بر تفکری بود که معتقد بود در اوز عده ی محدودی دغدغه ی پیشرفت دارند.
پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا خوشبختانه امید و شور و مشارکت مردمی ادامه یافت. تشکیل کمیسیون های ۷ گانه شورا و مشارکت مردمی در این کمیسیون ها، تشکیل و فعال شدن انجمن های مختلف، تشکیل شورای اصناف، مقدمات تشکیل شورای محلات، مشارکت عمومی درمناسبت های مختلف دینی، ملی و منطقه ای، همدلی و کمک شهروندان به زلزله زدگان بستک و…..برخی از مصادیق این مشارکت های عمومی است که انصافاً این حضور و مشارکت را باید ارج گذاشت.
اما آن چه در این شرایط مهم است حفظ امید و جو مشارکت و حضور مردمی در صحنه های مختلف از یک سو و اندیشیدن به خروجی و دستاورد این مشارکت عمومی است تا از دلسرد شدن نیروهای حاضر در صحنه بکاهد. شهروندان بایدآثار تغییرات به وجود آمده وتاثیر مایه گذاری معنوی و مادی و حضور نیروها در عرصه های مختلف را در زندگی خود لمس کنند وگرنه موجبات انفعال را فراهم خواهد آورد.
برنامه ریزی و تشکیل شورای اصناف و شورای محلات از اقدامات مثبت شورای چهارم است که می تواند به ارتباط دوسویه شورا با شهروندان کمک نماید اما این اقدامات زمانی تکمیل می گردد که این شوراها و سایر موارد مشابه بتوانند تاثیر خود را در تسهیل امور مرتبط گذاشته و شهروندان حضور مثبت این نهادها را در زندگی خود لمس کنند و بتوان به عنوان یک دستاورد از آنان یاد کرد.
بارقه امید با آغاز فعالیت اعضای شورای اسلامی شهر که با اعلام برنامه های متنوع توانستند آرای شهروندان را کسب کنند در دل شهروندان زنده تر شد. شورا یکی از نهادهایی است که می تواند در تقویت حضور فعالانه مردمی تاثیرگذار باشد. شاید ۶ ماه زمان کوتاهی برای ارزیابی عملکرد شورا باشد اما به هر حال زمان ۶ ماهه یک هشتم از دوره چهارساله شورای چهارم است. شهرداری یکی از ویترین های شوراست و عدم معرفی شهردارعلیرغم گذشت ۶ ماه ازآغاز به کارشورای چهارم به ویژه در شرایطی که در پایان سال باید بودجه سال آینده شهرداری تنظیم گردد و براساس آن برنامه سال ۹۳ تدوین گردد، برنامه ریزی شورا شهر را با مشکل مواجه خواهد کرد و ضروری است با پیگیری منسجم تر اقدام کرد.
مراسم هفته وحدت اوز با حضور کم سابقه استاندار و سایر مسئولان ارشد استانی و منطقه ای برگزار شد که با برنامه ریزی واجرای دقیق ترمی توانست معرف ونمادبهتری ازتوانمندی های شهر و بخش و تلاش در راستای تحقق مطالبات باشد. این گونه موارد را باید به عنوان مصادیقی از نقاط ضعف در نظر داشت تا با ارزیابی نقاط قوت و ضعف و برنامه ریزی مناسب تر بتوان برای حل مشکلات و مهم تر از همه رسیدن به دستاوردهای منطبق با مطالبات مردمی تلاش کرد.
یک ماه دیگر سال ۹۳ آغاز می شود. هدف گذاری برای سال جدید و تعیین برنامه های یک ساله برای نیل به اهداف و در میان گذاشتن برنامه های شورا با شهروندان یکی از راهکارهایی است که می تواند همچنان آنان را امیدوارانه در صحنه نگه دارد. جامه عمل پوشاندن به برنامه های دیگری مانند: برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و تلاش در راستای وحدت نظر در بین تشکل های فعال شهر که در زمان تبلیغات انتخابات از سوی اعضای شورا مطرح شد نیز علاوه بر رفع برخی شبهات، می تواند به تقویت مشارکت مردمی کمک کرده و رسیدن به دستاوردها را تسریع بخشد.
اگر ارتقای بخش به شهرستان به یک مطالبه عمومی تبدیل شده به دلیل داشتن استحقاق و انتظار تاثیر ملموس ارتقا در زندگی مردم بخش و تسهیل امور روزمره آنان است در سایر موارد نیز باید به دنبال این تاثیر بود تا همچنان برنامه ها و اقدامات امید آفرین باشد.
منبع : عصراوز
دیدگاه بگذارید
شورای شهر کارهای خوبی تاکنون انجام داده وشنیده می شود می خواهد جلسه پرسش وپاسخ هم برگزارکند درکارها مشورت هم می کنداگراین کارها راادامه دهد ودرهرکاری با افراد با تجربه آن امور مشورت کند وکارهای خودراارزیابی کند تا ازنقاط ضعف کاسته شودآینده بهتری خواهیم داشت.
مگرنمیخواهید عکس درگالری را عوض کنید؟
مقاله خیلی جالب و بازگو کننده دیدگاه بیشتر مردم میباشدالبته شورای شهر کارهای زیادی میکند و کارهای بیشتری هم باید بکندولی بهتراست مرتب کارهای خودش را باطلاع مردم برساند وبهتراست کارهای را درروزنامه عصراوز منتشر کند چون این روزنامه دردسترس همگان قرار میگیرد و مطلبش هم ماندنی است
آقای احمدی شما که این همه اهل تزوبرنامه هستی !چرا ۶ماهه از مدیریت بیمارستان کناررفتی؟طول کشیدن انتخاب شهردارهم حتمآ دلایل یا مشکلاتی وجودداشته؟
چرا امرور خبر جدید نفرستادید
چرا امرور خبر جدید نفرستادید
چرا امرور خبر جدید نفرستادید
استقبال مردم ازشورای شهر وبرنامه های آن فرصت است امید است شورا قدراین فرصت را بداندوانگیزه حضورمردم درصحنه را افزایش دهد واین شورا به جایی مانند شورا ی سوم نرسد که ۵۰ را دعوت کند و۳ نفر حضور پیدا کنند.
درمقاله نقاط قوت وضعف وراه کار پیشنهاد شده است امید است شورا با ارزیابی عملکرد خود برای سال ۹۳ برنامه های مشخصی داشته باشد ومردم آثار این برنامه ها را درزندگی خود ببینند.
سایت بیام دانش مورد علاقه شهروندان است ولی میخوام سوال کنم این سایت ،سخنور روزنامه عصراوزهم هست ،
درپاسخ به خواننده محترمی که خودرا کارمد بیمارستان امیدوارمعرفی کرده اند:درنقد اصل برنقدمطلب است نه نویسنده اما برای تنویر افکاربه اطلاع می رساند:هدف اینجانب دربیمارستان ارتقای کمی وکیفی خدمات درمانی بوده که درپست های رئیس خدمات پرستاری ومدیریت یک ساله بیمارستان پیگیر بوده ام حتی پس ازبازنشستگی نیز درقالب هیئت امنا وبا همکاری سایر اعضای محترم انجمن خیریه درراه اندازی بخش دیالیز وتجهیز بخش چشم پزشکی پیگیری کرده ایم. اهداف الزاما با حضور درپست مدیریت محقق نخواهدشد ودرشرایطی شاید با کناره گیری ازان پست بهتر محقق شود که جزئیات دراین کامنت نمی گنجد. درخصوص شهرداری هم خوشبختانه مشکلات ۶ ماهه… ادامه »
دوست ندارم درمورد شخصیت افراد قضاوت کنم اما کسی که این کارمند بیمارستان با آقای احمدی مشکل دارد وگرنه دادن تز وبرنامه چه اشکالی دارد؟؟خدمات آقای احمدی دربیمارستان هم بر کسی پوشیده نیست ومحبوبیت وی درمراسم تودیع مشخص بود.ناخیر ۶ ماهه معرفی شهردار واوز به عنوان یکی ازآخرین شهرهایی که شهردارش معرفی شدهم موضوعی بود که بایدمطرح می شدچرا کارمند بیمارستان ناراحت شدند؟؟