اخبار خوش علمی ایران
رتبه اول منطقه و شیب تند صعود
به گفته جعفرمهردادسرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)ایران در سال ۹۱، یکی از پرغرورترینهای سالهای علمی خود را با دانشمندان و مقالاتشان رقم زد توانست رقیب خود را از صحنه کنار بزند و سیر صعودی در رشد تولیدات علمی داشته باشد.
در این میان، آمار سال ۲۰۱۲ میلادی برابر با سال ۱۳۹۱ هجری شمسی مستخرج از پایگاه استنادی اسکوپوس نشان دهنده افزایش چشمگیر تولید علم ایران است که در این سال ایران با تولید ۲۱ هزار و ۷۱۴ مقاله، مقام ۱۶ جهان و رتبه اول منطقه را بدست آورده است.
در این رتبه بندی، پیش از جمهوری اسلامی ایران کشورهای توانمند علمی مانند ایالات متحده آمریکا، انگلستان، آلمان، ژاپن و چند کشور دیگر قرار دارند که از حیث علم و فناوری جزء کشورهای پیشرفته جهان محسوب می شوند.
با اعلام رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری، در فاصله رتبه های ۱۱ تا ۱۶ که به جمهوری اسلامی ایران تعلق دارد، کشورهای استرالیا، کره جنوبی، هلند، برزیل و تایوان قرار دارند. کشورهای استرالیا و کره جنوبی هر کدام به ترتیب ۳۹ هزار و ۵۳ مقاله و ۳۸ هزار و ۶۵۳ مقاله تولید کرده اند.
وی فاصله هلند، برزیل و تایوان با جمهوری اسلامی ایران را چندان زیاد ندانست، با این حال به گفته وی در سال گذشته این انتظار می رفت تا پایان سال ۲۰۱۲ میلادی، حتی شکاف موجود از ارقام فعلی نیز کمتر شود.
نکته ای که در سال گذشته ایران را از نظر علمی غرور آفرین تر کرد این بود که نام تعداد زیادی از کشورهایی که از نظر علم و فناوری در گروه کشورهای پیشرفته قرار دارند بعد از جمهوری اسلامی ایران به چشم می خورد؛
در این رابطه می توان به سوئیس، روسیه، سوئد، بلژیک، دانمارک، اتریش، نروژ، فنلاند و ده ها کشور دیگر اشاره کرد که از نظر تولید علم با جمهوری اسلامی ایران قابل مقایسه نبوده و رشد علمی در ایران باعث شده نام جمهوری اسلامی ایران، پیش تر از کشورهای یاد شده قرار گیرد.
به گفته مهراد، جالب توجه آن است که کشور ترکیه که همواره از نظر تولید علم بر ایران پیشی داشت، اکنون با تولید ۱۹ هزار و ۶۳۹ مقاله، رتبه ۱۹ جهان را بدست آورده و رتبه رژیم اشغالگر قدس با تولید ۱۰ هزار و ۹۷ مقاله، در جایگاه ۲۶ قرار دارد.
کشورهای مالزی، عربستان سعودی و مصر که در گروه کشورهای اسلامی قرار دارند، به ترتیب با تولید ۱۰ هزار و ۶۷ مقاله، ۶ هزار و ۴۲۸ مقاله و ۶ هزار و ۳۸۱ مقاله ، حائز رتبه های ۲۷، ۳۷ و ۳۹ هستند.
در جنوب شرق آسیا، سنگاپور با تولید ۸ هزار و ۹۵۹ مقاله، حائز رتبه ۳۱ و هنگ کنگ با تولید ۷ هزار و ۶۶۰ مقاله حائز رتبه ۳۴ است.
ایران در سال ۲۰۱۲ در این نمایه رتبه ۱۷ جهان را داشت که در سال ۲۰۱۳ تاکنون با تولید بیش از ۶۰۰۰ مقاله در جایگاه پانزدهم جهان قرار دارد.
به گفته وزیر علوم کشورمان، در سال ۲۰۱۲ در پایگاه علمی ISI بیش از ۲۶۶۰۹ مقاله توسط دانشمندان کشورمان ثبت شد و ایران در رتبه ۲۰ جهان قرار داشت که از آغاز سال ۲۰۱۳ میلادی تاکنون با تولید حدود ۳۰۰۰ مقاله در جایگاه ۱۷ دنیا قرار دارد در حالیکه ترکیه بعنوان رقیب اصلی منطقه ای ایران در جایگاه ۱۹جهان جای گرفته است.
منبع : مهر
لینک کوتاه:
دیدگاه بگذارید
اگر این اطلاع رسانی صحت داشته باشد واقعآباعث افتخارجامعه دانشگاهی کشوراست ولی باورش خیلی سخت است فرضآکره شمالی که ازنظرتوان و تولیدات نظامی حتی هسته ای پیشرفت دارد هیچوقت به جایگاه کره جنوبی نمیرسد
باعث خوشبختی و افتخارفراوان است ازاین دست آورد بزرگ علمی