چند خبرازعصراوز(شماره ۱۴۹)
مسئولان اوز می گویند:
نقد و نقادی جامعه را پویا می سازد
انتقاد کردن یکی از پدیده هائی است که نتیجه رفتار انسان نسبت به یکدیگر است. و در بسیاری از موارد انتقاد بر تغییر رفتار انسان موثر است. اگر به درستی به این پدیده برخورد شود، تغییرات ناشی از انتقاد مثبت و ارزشمند است و نتیجه مطلوبی در زندگی بشر دارد. بدین جهت با چند تن از مسئولان درباره انتقاد به گفتگو پرداختیم.
رئیس دانشکده بهداشت در مورد اهمیت نقد و نقادی می گوید: نقد به معنی پرسش کردن یا چون و چرا در مورد ایده، نظر، فعالیت و یا کاری است وقتی کاری انجام یا نظری ارائه می شود. دیگران درباره آن پرسش می کنند و نظر می دهند. این نظرها گاه متفاوت است و حتی ممکن است مخالف باشد پس به این مجموعه واکنش ها «نقد» گفته می شود. نقد در واقع نوعی تبادل تجربه انسان ها با یکدیگر است. و به عبارت دیگر تجارب خود را به رایگان در اختیار دیگران قرار دادن محسوب می شود. محمدرضا عرفانی می افزاید: در اساس عالم هستی که خداوند خلق کرده است. علی رغم دقیق و حیرت انگیزش مسلماً نقص هم وجود دارد. وی اضافه می کند یکی از خصوصیات انسان زندگی اجتماعی اوست. اگر چه موجودات دیگر هم اجتماعی زندگی می کنند ولی این خصوصیات آنها ممکن است غریزی باشد. خداوند به انسان عقل داده است و زندگی اجتماعی کمک می کند تا عقل خود را کامل تر کند. در جامعه انسان باید نگران همنوع خود باشد. و در بعضی موارد انسان ممکن است عیب خود را نبیند ولی طرف مقابل به او کمک می کند تا خود را کامل ببیند و در جهت اصلاح عیوب خود باشد. در جامعه و محدوده ای که در آن نقد نباشد آن جامعه دچار آسیب می شود. ولی جامعه ای که در آن نقد باشد مسلماً جامعه ای زنده و به سوی تکامل می رود.
وی در پایان اظهار می دارد: مسئولان و کسانیکه در جامعه دارای تاثیرگذاری هستند باید آستانه تحمل خود را در انتقاد بالا ببرند.
مدرس مدارس علوم دینی اوز در این گفتگو شرکت و می گوید: توصیه به نقد و انتقاد در دستورات دینی ما نیز وجود دارد. عنوان امر به معروف و نهی از منکر که در جامعه اسلامی ما وجود دارد یعنی هر مومنی باید نسبت به مومن دیگر نگران باشد البته این نگرانی نباید تبدیل به دخالت شود. هر یک از افراد جامعه بدون تحقیر و خوار کردن دیگران باید به او کمک کند تا زمینه رشد فرد و جامعه فراهم شود.
حاج شیخ عبداله منصوری می افزاید: اگر امروز تاریخ بشریت رو به جلو حرکت می کند به این دلیل است که تعامل میان آدم ها و به نوعی تبادل تجربه به آنان کمک کرده است. زمانی پیشرفت علم و دانش یک اجتماع شکل می گیرد که در آن اجتماع امکان نقد و انتقاد وجود داشته باشد. البته نقد و انتقاد با تخریب تفاوت دارد. امروز در بعضی موارد دیده می شود که بعضی با تخریب شخصیت افراد آن را به حساب نقد می گذارند که این اشتباه است. شیخ منصوری اضافه می کند که در فضاهای اجتماعی اگر درگیر نقد و انتقاد شویم از کمبودها و ضعف ها آگاهی می یابیم.
این روحانی در پایان اظهار می دارد شناخت در جامعه باعث کمک و یاری می شود مثلاً روی خودم مثال می زنم وقتی من کسی را نشناسم و به جا نیاورم ممکن است وقتی نکته ای را یادآوری کند فکر کنم که او مغرضانه این نکته را مطرح می سازد. پس نقد و انتقاد در جامعه ما نیاز به بستر مناسب دارد که امیدوارم رسانه های خبری به ویژه عصر اوز آن را فراهم سازد.
شهردار اوز نیز در این باره می گوید: در جامعه هدف از نقد و نقادی
۲ موضوع است اول اینکه هدف مچ گیری نباشد. ۲- هدف کمک به بهبود وضع باشد. حالا که هدف مشخص شد باید روش صحیح نقادی را رعایت کنم در بعضی مواقع هدف نقد، کمک است ولی شیوه نقد به درستی انجام نمی شود و باعث می گردد در جامعه تنش به وجود آید و فرد یا جامعه ای که مورد نقد واقع شده است. در مقابل نفاد موضع گیری کند. مجتبی کریمی ادامه می دهد که نقاد باید جنبه های مثبت نقد را در نظر گرفته و سعی کند از مقاومت منفی طرف مقابل بکاهد. شهردار اضافه می کند: در حال حاضر جامعه ما از لحاظ نقدپذیری وضعیت خوبی ندارد. این کم تحملی در بعضی ها دیده می شود و نمی توان آن را کتمان کرد. کریمی با بیان اینکه برای بستر سازی مناسب برای فضای نقد و نقادی باید نهادهای مدنی تقویت شوند. گفت بالاخره اینکه باید همه مسایل بطور شفاف و روشن مطرح شود تا بطور کلی فرهنگ نقد و نقدپذیری در جامعه نهادینه شود. و این کار را عصر اوز و فعالان رسانه ای می توانند مطرح سازند گرچه تا کنون این نشریه سعی کرده است بدور از غوغا سالاری و محترمانه از مسئولان انتقاد کند. که امیدوارم این روند رو به رشد و حرمت کسانی که مورد نقد قرار می گیرند نیز کاملاً رعایت شود. بدیهی است جامعه ای که در آن نقد صورت گیرد آن جامعه زنده و با نشاط است.
موزه مردم شناسی در خدمت دانش آموزان
به گزارش دبستان پسرانه شمسی زاده دانش آموزان کلاس چهارم آن آموزشگاه به مدت ۲ ساعت از موزه مردم شناسی اوز بازدید کردند.
در این بازدید دانش آموزان آموزشگاه به سرپرستی آموزگار خود با اشتیاق فراوان ضمن بازدید از موزه با آثار و بقایای ارزشمند این خطه تاریخی آشنا شدند.
حسین زمانی آموزگار این دبستان در این رابطه گفت از زحمات
دست اندرکاران موزه سپاسگزاری و از توضیحات خانم ها فاطمه رضایی، قدریه بخشی زاده، فهیمه ملایی و آنا حسینی تشکر می کنم. زمانی افزود: در آینده نزدیک آموزگاران و دانش آموزان سایر کلاس ها نیز از این موزه ارزشمند بازدید می کنند.
گزارش از:آنا حسینی
رییس اداره آموزش و پرورش اوز:
کانون فرهنگی تربیتی حضرت معصومه(س) اوز آغاز به کار کرد
به گزارش روابط عمومی اداره آموزش و پرورش اوز، بهرام زمانی در جمع مسئولین محلی و مربیان پرورشی مدارس اوز ضمن تبریک هفته امورتربیتی و تربیت اسلامی اظهارداشت: کانونهای فرهنگی باید محفلی پرتوان برای جوابگویی به نیازهای فوق برنامه دانش آموزان باشد.
وی در حضور بخشدار، شهردار و فرمانده سپاه و جمعی از کارشناسان این اداره در محل کانون فرهنگی تربیتی دانش آموزان خواهر حضرت معصومه(س) بیان داشت: مربیان پرورشی با استقبال از نیازها، توانمندیها و پتانسیل های موجود در دانش آموزان در تقویت ابعاد دینی و معنوی آینده سازان مملکت بکوشند.
رییس اداره آموزش و پرورش اوز فعالیت کانون فرهنگی و تربیتی خواهران را در منطقه اوز لازم و ضروری دانست و ابتکار معاونت پرورشی و تربیت بدنی این اداره در راه اندازی آن و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی را قابل تحسین عنوان نمود.
در ادامه معاونت پرورشی و تربیت بدنی این اداره، ضمن تبریک فرارسیدن هفته امورتربیتی به مربیان پرورشی، از آغاز دور جدید فعالیتهای پرورشی در مدارس خبر داد و افزود: فرا رسیدن ۸ اسفند به منزله پایان ترم کاری اول مربیان پرورشی است. وی خاطرنشان کرد: از روز امورتربیتی به بعد ترم دوم فعالیتهای فرهنگی با برنامه های ابتکاری و پیشنهادی دانش آموزان در مدارس آغاز می شود و تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: مربیان خواهر بتوانند با برنامه ریزی مناسب برای دانش آموزان دختر، اوقات فراغت آنان رادر کانونهای غنی نمایند و کانون را تبدیل به مدرسه دیگر کنند.
حسن همیشه بهار در ادامه از برگزاری اولین جشنواره مجریان دانش آموزی، شب شعر و مشاعره دانش آموزی و برگزاری جنگ تربیت در مدارس در هفته امورتربیتی خبر داد و از مربیان این کانون به خاطر همکاری تقدیر کرد.
گفتنی است اجرای برنامه های فرهنگی سرود، تاتر، حرکات ورزشی حلقه و طناب و همچنین اجرای نماهنگ از فعالیتهای مدارس ، بخشی از برنامه های فرهنگی اجرا شده در این مراسم بود.
لینک کوتاه:
دیدگاه بگذارید
مطلب نسبتا خوبی بودولی هر سه نفر
نفر کلی گویی کردند بیام دانش هم انرا کم اهمیت چاپ کرده باید به این مسایل بیشتر اهمیت بدهید ایا مردم اوز مطلبی که مربوط به مسیولان ومسایل خودشان باشد برایشان مهم است یا
قدردانی میکنم از سایت دانشگاه آزادکه خبرهای عصراوز را مرتب درسایت قرارداده من اوزبودم ولی الان درمشهدم عصراوز را میخواندم وحالاهم درمشهد پیام دانش را هرازموقعی میبینم والان که خبرهای عصراوزبطورکامل درآن آورده میشود بیشتر نگاه میکنم
نظرات مسئولان دررابطه با انتقاد شیوه جالبی درعصراوز است ولی متاسفانه چه مسئولان و چه روحانیون برخلاف نظراتشان درعمل اعتقادی به انتقادندارند
کارتان دراین شماره عصراوز خوب و لازم بود که بیشتر خبرهای عصراوز را در پیام دانش قرار دادید